ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ για την άσκηση «Αγαπήνωρ 2022»

Μέρος της διεθνούς στρατιωτικής άσκησης «Αγαπήνωρ 2022» που είναι σε εξέλιξη παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς

ΚΥΠΕ

Μέρος της διεθνούς στρατιωτικής άσκησης «Αγαπήνωρ 2022» που είναι σε εξέλιξη από την περασμένη Κυριακή και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου και Ισραήλ και με την συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, τον Ισραηλινό ΥΠΑΜ υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου, εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Λουκά και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Σε δήλωσή του εκ μέρους του ΥΠΑΜ μετά την παρακολούθηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ της τελικής φάσης της Διεθνούς Διακλαδικής Τακτικής Άσκησης ευρείας κλίμακας, «Αγαπήνωρ 2022», ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Ανδρέας Λουκά είπε ότι οι προπαρασκευαστικές εργασίες της άσκησης λαμβάνουν χώρα εδώ και έξι μήνες στην Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ, σε στενό συντονισμό των επιτελείων του ΓΕΕΦ με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με μυστικότητα και κάτω από υψηλά μέτρα προστασίας.

«Μέσα από την διοργάνωση ασκήσεων τέτοιας κλίμακας, επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων και η αναβάθμιση των κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο χωρών καθώς επίσης η πρακτική εξάσκηση των Μονάδων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια κατάφερε να μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από ένα δίκτυο μηχανισμών διμερών-τριμερών και άλλων πολυμερών συνεργασιών οι οποίες εδράζονται στο σεβασμό του Διεθνούς δικαίου.

Πρόσθεσε πως σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις με την συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και με την συνδρομή άλλων κρατικών υπηρεσιών και φορέων προς τις οποίες το Υπουργείο εκφράζει τις ευχαριστίες του.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχή διεξαγωγή της άσκησης και θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Υπουργού καθώς επίσης και τα δικά μου, σε όλους τους συμμετέχοντες», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση