ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην παρουσία Μέτσολα γιορτάζει η Κύπρος την 63η επέτειο της ανακήρυξης της ΚΔ

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και θα την παρακολουθήσει η Πρόεδρος της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μέτσολα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 63η επέτειο της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που επικεφαλής ευρωπαϊκού Θεσμού θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας.

Η Πρόεδρος Μέτσολα θα βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί σήμερα, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση τους και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες τους. Αργότερα θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τον χαιρετισμό της στρατιωτικής παρέλασης, την οποία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος Μέτσολα. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Κατά την εδώ παραμονή της, η κ. Μέτσολα θα έχει, επίσης συνάντηση, με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Θα επισκεφθεί και το Σπίτι της ΕΕ (EU House).

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της ανεξαρτησίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραθέσει το μεσημέρι δεξίωση προς το διπλωματικό και προξενικό Σώμα. Νωρίς το πρωί κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Προεδρικό και στα Φυλακισμένα Μνήματα αλλά και στο Πάρκο των Αντιστασιακών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση