ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Μπαίνει στο Βαρώσι ο Τσαβούσογλου με τον Όζερσαι

Κήρυξε πόλεμο η Άγκυρα στον Μουσταφά Ακιντζί πρώτα για ΦΑ και τώρα στηρίζοντας ανοιχτά υποψηφιότητα Κουντρέτ για «προεδρικές»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με την ανακοίνωση ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί τα Βαρώσια, συνοδευόμενος μάλιστα από τον Κουντρέτ Όζερσάι επιβεβαιώνονται σημαντικά οι φήμες περί δυναμικής παρέμβασης της Άγκυρας στην όλη διαδικασία στη Κύπρο: δηλαδή στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στον εποικισμό της περίκλειστης πόλης αλλά και στην ενεργό ανάμιξη στις «προεδρικές εκλογές» του προσεχούς Απριλίου υπέρ του λεγόμενου υπουργού εξωτερικών των Κατεχομένων Κουντρέτ Όζερσάι. Η λεκτική σύγκρουση Τσαβούσογλου-Ακιντζί, κορυφώθηκε τη στιγμή που ο Τούρκος ΥΠΕΞ συναντιέται με την τ/κ ηγεσία στο «Προεδρικό» του κ. Ακιντζί.

Άναψαν φωτιά για το ΦΑ

Ο Τ/κ ηγέτης από την πλευρά του έκαμε δημόσια παρέμβαση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαψεύσει προηγούμενη τοποθέτηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ότι η τ/κ πρόταση περί δημιουργίας δικοινοτικής επιτροπής για την διαχείριση του ζητήματος του φυσικού αερίου δεν ήταν έργο του Τ/κ ηγέτη αλλά του «υπουργού Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ σε συνεργασία με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο κ. Ακιντζί στην απάντηση του υπενθύμισε ότι η τ/κ πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το 2011. Την προηγούμενη περίοδο, η «κυβέρνηση» ζήτησε την έγκριση του κ. Ακιντζί για μια ανανεωμένη έκδοση αυτής της πρότασης. Σύμφωνα με τον τ/κ ηγέτη, στην ανανεωμένη εκδοχή της, η τ/κ πρόταση προέβλεπε την ενεργή εμπλοκή των ιδιωτικών εταιριών στο ζήτημα του φυσικού αερίου.

«Ως Πρόεδρος δεν έκρινα ορθό την μεταβίβαση του ελέγχου στις εταιρίες. Επεσήμανα ότι η επιτροπή θα έπρεπε να βρίσκεται υπό την εποπτεία του ΟΗΕ», τονίζει ο κ. Ακιντζί. Ο ίδιος προσθέτει ότι η τ/κ ηγεσία είναι η μοναδική αρχή που μπορεί να δώσει την τελική μορφή σε τέτοιου είδους προτάσεις. Η νέα αντιπαράθεση Ακιντζί-Άγκυρας ήρθε μόλις λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης σύσκεψης στο «Προεδρικό», του Τούρκου ΥΠΕΞ με τα τ/κ κόμματα που εκπροσωπούνται στην «βουλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X