ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην Πράγα ο ΥΠΕΞ για το Gymnich - Τι βρίσκεται στην ατζέντα

Το Gymnich θα αρχίσει με συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, μεταβαίνει τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου στην Πράγα, όπου θα συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, το Gymnich θα αρχίσει με συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-Αφρικής. «Εν συνεχεία, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε δείπνο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Το πρωί της Τετάρτης, 31 Αυγούστου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στη χώρα, αξιολογώντας παράλληλα τους τρόπους συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ, είπε ο κ. Δημητρίου.

Ανέφερε πως με την ολοκλήρωση του Gymnich η τσέχικη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παραθέσει γεύμα στην παρουσία και των Υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας, Μολδαβίας και Γεωργίας, όπου θα ανταλλαγούν απόψεις μεταξύ άλλων και για την ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω χωρών.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Κασουλίδη στο Gymnich, ο ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει διμερείς επαφές και συναντήσεις με ομολόγους του.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης, 31 Αυγούστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Αφρική  |  Ρωσία  |  Ukraine  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση