ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην τελική ευθεία για σχηματισμό της «κυβέρνησης»

Ο Τατάρ θα συναντηθεί εκ νέου με τον Όζερσαϊ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό της «κυβέρνησης». Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έχει λάβει εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης», την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι συναντά για δεύτερη φορά τον ηγέτη του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ. 

Σε αυτήν την νέα συνάντηση, οι δυο ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν στις λεπτομέρειες και στον καταμερισμό θέσεων στην πιθανή «κυβέρνηση» ΚΕΕ-ΚΛ. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν το ΚΛ να διατηρεί τρία «υπουργεία» και στην νέα «κυβέρνηση. Πρόκειται για τα «υπουργεία» Εξωτερικών, Εσωτερικών και Υποδομών.

Αν και εφόσον σχηματιστεί η νέα «κυβέρνηση», το ΚΕΕ θα ελέγχει επτά «υπουργεία». Ο κ. Τατάρ επιθυμεί να μοιράσει τα επτά «υπουργεία» με ίσο τρόπο στις επαρχίες του βόρειου κομματιού της Κύπρου.

Το ενδεχόμενο των πρόωρων «εκλογών»

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τους κύκλους της τ/κ Δεξιάς, σε περίπτωση που τελικά δεν καρποφορήσουν οι συνομιλίες του ΚΕΕ με το ΚΛ, ο ηγέτης της τ/κ Δεξιάς θα εστιάσει στο ενδεχόμενο των πρόωρων «εκλογών». Αυτό το σενάριο το υποστηρίζει το Κόμμα της Αναγέννησης (ΚΑ), το οποίο υποστηρίζουν οι έποικοι.

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), να διατηρεί το αξίωμα του προέδρου της «βουλής», και αυτό παρά την διάλυση της πολυκομματικής «κυβέρνησης».

Ας σημειωθεί ότι ο κ. Τατάρ έχει πλέον στην διάθεση του 11 ημέρες για να σχηματίσει την νέα «κυβέρνηση». Μετά την ολοκλήρωση αυτής της περιόδου, ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει την εντολή του σχηματισμού της «κυβέρνησης» στον Μουσταφά Ακιντζί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X