ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήνεται παζάρι συμμαχιών για το 23

Αβέρωφ και Νικόλας βρίσκονται σε επικοινωνία και το δίλημμα του Στέφανου για τον Αχιλλέα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του Αχιλλέα Δημητριάδη την περασμένη Πέμπτη, όπου έθεσε τους κύριους άξονες στους οποίους θέλει να κινηθεί ενόψει 2023, άνοιξε για πολλούς τη συζήτηση για τις προεδρικές εκλογές. Η αλήθεια είναι πως στο παρασκήνιο αυτή η συζήτηση και κυρίως οι διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα διεκδικήσει την προεδρία. Κάνει ήδη πορεία προς την βάση για να διορθώσει την εικόνα που έχει, ενώ δεν περνούν απαρατήρητες οι –για πολλούς σχεδιασμένες- δηλώσεις Συναγερμικών στελεχών ότι έχει τον πρώτο λόγο και πως είναι ικανός. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι πως προσεγγίζει ανοικτά τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο διεκδικώντας να πετύχει συμμαχία μαζί του.

Για τον Αβέρωφ Νεοφύτου πάντως, το ενδεχόμενο στήριξης Αχιλλέα Δημητριάδη από το ΑΚΕΛ προκαλεί χαμόγελα σιγουριάς καθώς γνωρίζει πως στο ΔΗΚΟ, δεν έχουν επί του παρόντος καμία διάθεση να τον στηρίξουν. Από το κάδρο βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείπεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος έχει στενές επαφές και σημαντικό έρεισμα στο συναγερμικό και ευρύτερα κεντρώο ακροατήριο, με κάποιους κύκλους να θεωρούν πολύ πιθανή την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του.

Ο Στέφανος Στεφάνου, έχει βρεθεί ανεπίσημα σε γεύμα με τον Αχιλλέα Δημητριάδη, θεωρείται μία εύπεπτη για το ΑΚΕΛ υποψηφιότητα, ωστόσο υπάρχουν και κάποια ζητήματα που τους προβληματίζουν.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Μαρίνας Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση