ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στήριξη Ακιντζί από το κόμμα του Ερχιουρμάν

«Όλοι μαζί συνεχίζουμε την πορεία μας με εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα και την κοινή μας βούληση», ανέφερε σε ανάρτηση του ο Μουσταφά Ακιντζί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Όλοι μαζί συνεχίζουμε την πορεία μας με εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα και την κοινή μας βούληση» ήταν η ανάρτηση του Μουσταφά Ακιντζί χθες βράδυ αναφέροντας ότι τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν να τον ευχαριστήσει για την απόφαση του κόμματός του να στηρίξει στο β’ γύρο των «προεδρικών εκλογών» .

Σε twitter και fakebook ο κ. Ακιντζί έγραψε ότι με την βούληση μας που είναι η κοινή μας δύναμη εκφράσαμε την κοινή πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε στις πολύ σημαντικές εξετάσεις που θα δώσουμε την Κυριακή, 18 Οτωβρίου.

Η κομματική βουλή, το ανώτατο όργανο του ΡΤΚ, αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί, θεωρώντας ότι τις πληροί τις αρχές που το κόμμα έχει θέσει. Σημειώνει ότι η τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την ένταση που υπήρξαν στον α γύρο των «εκλογών» μπορούν να αρθούν με συναινετική στάση και καλεί όλα τα μέλη να σκεφτούν πιο λογικά και με σωφροσύνη.

Πριν από τον β γύρο των «προεδρικών εκλογών», που θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να μειώσουμε την ένταση και να δημιουργήσουμε ένα διακριτικό περιβάλλον όπου ο «λαός» μπορεί να αντανακλά ελεύθερα τη βούλησή του στο κάλπη, στο πλαίσιο της πίστης μας στη δημοκρατία, προσθέτει η ανακοίνωση του ΡΤΚ. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν, προστίθεται, τον κόσμο να αγκαλιάσει τη δημοκρατία και να δείξει την βούλησή του στο κάλπη, προσθέτοντας ότι όλα τα κόμματα πρέπει να απέχουν από τυχόν κινήσεις που διαταράσσουν το δημοκρατικό περιβάλλον.

Από την ημέρα της ίδρυσής του, σημειώνει το ΡΤΚ, ακολουθεί μια πολιτική ανάπτυξης και διατήρησης της ύπαρξης, της ταυτότητας και του πολιτισμού των Τ/κ, διασφαλίζοντας την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή και επιτυγχάνοντας μια ολοκληρωμένη λύση στο κυπριακό πρόβλημα σε ομοσπονδιακή βάση. Το ΡΤΚ που προσπαθεί να λυθούν όλα τα προβλήματα, πρωτίστως το Κυπριακό,στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και μέσω διαλόγου, έχει ως βασική αρχή στο καταστατικό του την πολιτική συνολικής λύσης του Κυπριακού στη βάση της ομοσπονδίας.

Το ΡΤΚ προσθέτει ότι, με την πολυετή πείρα του, γνωρίζει επίσης ότι η βούληση του τ/κ «λαού» για μια ολοκληρωμένη λύση δημιουργεί την βάση για να αιτείται της άρσης των περιορισμών που υπάρχουν σε πολλούς τομείς και το άνοιγμα προ τη διεθνή κοινότητα σε συνθήκες προ της λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση