ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στήριξη με Νόμπελ

Κωσταντίνο Χριστοφίδη ψηφίζει ο Πισσαρίδης και εξηγεί τους λόγους

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Τη στήριξή του στον υποψήφιο Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χριστοφίδη εκφράζει ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, εκ των ιδρυτών του κινήματος Νέο Κύμα-Volt Cyprus.

Ο Νομπελίστας οικονομολόγος εξηγεί ότι στη παρούσα φάση η χώρα έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν να διοικήσουν και να λάβουν τις ορθές αποφάσεις σημειώνοντας ότι ο κ. Χριστοφίδης είναι πλήρως συνυφασμένος με την αναπτυξιακή πορεία του Πανεπιστημίου Κύπρου, ξέρει να διοικεί και να ζυγίσει τα δεδομένα πριν πάει αποφάσεις, με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εστιάζονται σε τομείς όπως η πράσινη ενέργεια.

Μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM και την Οριάνα Παπαντωνίου ο διακεκριμένος επιστήμονας εξήγησε ότι βασικές λύσεις για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δεν υπάρχουν, ωστόσο ανέφερε πως θα πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε νέα φορολογία και παράλληλα να ληφθούν μέτρα από τους κυβερνώντες για ανάπτυξη της οικονομίας.

Σημείωσε ότι το Κίνημα δημιουργήθηκε από την ανάγκη μερίδας των πολίτων να γίνουν ενέργειες για να πάει μπροστά ο τόπος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες προτάσεις από πλευράς κυβέρνησης για ανάπτυξη σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο αλλά ούτε και κάποιος από τους άλλους υποψήφιους έχει μιλήσει για το μέλλον παρά μόνο ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για το παρελθόν.

Ο κ. Πισσαρίδης εξήγησε ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη αναφέρονται αναλυτικά και οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η χώρα για να ανακάμψει. «Πρώτο θα πρέπει να υπάρξει ψηφιοποίηση της οικονομίας Χωρίς νέες τεχνολογίες δεν πάμε μπροστά. Η Κύπρος βρίσκεται πολύ πίσω και στην έρευνα και στην εφαρμογή. Και η ψηφιοποίηση θα πρέπει να γίνει σε δύο σκέλη, το πρώτο στη δημόσια υπηρεσία και δεύτερο στην ιδιωτική οικονομία να μπει μια υποδομή να βοηθήσει νέες επιχειρήσεις τεχνολογίας και έρευνας» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι αυτές οι προτάσεις έχουν κοστολογηθεί και είναι εφαρμόσιμες.

Παράλληλα είπε ότι σημαντικό είναι και η πράσινη οικονομία την οποία στην Κύπρο δεν έχουμε μελετήσει καθόλου και συνεχώς καλούμαστε να πληρώσουμε πρόστιμα μιας και δεν τηρούνται οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση