ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:38
 

Στήριξη της Πολωνίας για παραμονή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ζήτησε η Λευκωσία

Tο θέμα έθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Μηνάς A. Χατζημιχαήλ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την υποστήριξη της Πολωνίας για διασφάλιση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) όσο συνεχίζεται η τουρκική κατοχή, ζήτησε η Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το θέμα έθεσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Μηνάς A. Χατζημιχαήλ, κατά τη διάρκεια πολιτικών διαβουλεύσεων που είχε σήμερα στη Λευκωσία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, Szymon Szynkowski vel Sęk.

Οι δύο αξιωματούχοι, προστίθεται, εξέφρασαν παράλληλα την κοινή επιδίωξη για περαιτέρω ενδυνάμωση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων. Στη συνάντηση έγινε μνεία στην εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο του τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2011-12, ενώ συζητήθηκαν τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού εντός ΕΕ.

Συζητήθηκαν επίσης Ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η ενεργειακή κατάσταση στην ΕΕ, οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατάσταση ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε επίσης για τις εξελίξεις όσον αφορά στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Αναφέρθηκε στη σημασία που η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει στο ρόλο της Πολωνίας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και ζήτησε την υποστήριξη της χώρας όσον αφορά στη διασφάλιση της παραμονής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ αναγνώρισε και την ιστορική προσφορά της Πολωνίας στον τομέα της αρχαιολογίας στην Κύπρο, ειδικότερα στις ανασκαφές από το 1965 στην περιοχή της Πάφου.

Ο Υφυπουργός Szymon Szynkowski vel Sęk είχε γίνει νωρίτερα δεκτός για εθιμοτυπική συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X