ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στηρίζει Νίκο (και) για Κραν Μοντανά ο Νικόλας

Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για σημαντικές συγκλήσεις με τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε ότι αφορά τη καταγραφή των προβλημάτων που σήμερα ταλανίζουν τον λαό και την κοινωνία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Από το βήμα της Κ.Ε του κόμματος είπε ότι στόχος είναι να επιτευχθεί η αλλαγή που επιζητεί η κοινωνία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν κοινές προτάσεις όπως:

• Η ανάγκη αναθεώρησης της τακτικής και της στρατηγικής στο Κυπριακό ενόψει της τουρκικής αδιαλλαξίας.
• Η σημαντική αύξηση των αμυντικών δαπανών για να φτάσουν στο 2% του ΑΕΠ και την αναβάθμιση της εθνικής φρουράς.
• Η δημιουργία ενός Υφυπουργείου Μετανάστευσης για την άμεση αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.
• Η υιοθέτηση αυστηρών και αποτελεσματικών μέτρων πάταξης της διαπλοκής και διαφθοράς
• Η ανάγκη προώθησης μέτρων στήριξης της μεσαίας τάξης και αντιμετώπισης του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά το μέλλον, για το που θέλουν να οδηγήσουν, Νίκος Χριστοδουλίδης και ΔΗΚΟ την χώρα τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Αναφέρθηκε και σε έναν από τους πιο από τους πιο σημαντικούς λόγους που σε προσωπικό επίπεδο υποστηρίζει Νίκο Χριστοδουλίδη, στο γεγονός ότι στο Κραν-Μοντανά, όπου κάποιοι πίεζαν τον Νίκο Αναστασιάδη να δεχτεί και άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις ο τότε Υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Νίκο Κοτζιά παρέμειναν στο πλευρό του Προέδρου και τον στήριξαν έμπρακτα, μέχρι τέλους για να μην αποδεχτεί οτιδήποτε άλλο παρά «μηδέν στρατό και μηδέν εγγυήσεις.

Επανέλαβε ότι θα διαφυλάξουν την ανεξαρτησία του Νίκου Χριστοδουλίδη εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα διευρυμένο κοινό πολιτικό πλαίσιο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μια παραγωγική συνεργασία μαζί του.

Εξήγησε ότι υπήρχαν διαφωνίες στο παρελθόν όμως τώρα το ΔΗΚΟ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να επικεντρωθούν όλοι σε αυτά που τους ενώνουν και όχι σε αυτά που τους χωρίζουν.

Κάνοντας μάλιστα ένα κάλεσμα και προς τους ψηφοφόρους είπε ότι τόσο τους συναγερμικούς όσο και τους αριστερούς αλλά και τους ανένταχτους πολίτες, τους θεωρεί δυνητικούς συνεργάτες στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας.

Η συνεδρία της Κ.Ε αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι με την υπερψήφιση της πρότασης για στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού ολοκληρωθούν οι 20 και πλέον ομιλίες από τα μέλη της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση