ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις 18 Απριλίου στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Για εγκαίνια «αεροδρομίου»

ΚΥΠΕ

Στα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα έρθει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στις 18 Απριλίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, τεχνικά ούτε ο τερματικός σταθμός ούτε ο νέος αεροδιάδρομος είναι έτοιμοι, όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες από «αξιωματούχους».

Στελέχη της «πολιτικής αεροπορίας», από την άλλη, έχουν δηλώσει ότι θα παραιτηθούν εάν πιεστούν να ανοίξουν τερματικό και αεροδιάδρομο πριν να είναι έτοιμα τεχνικά κι από πλευράς ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η είδηση ότι ο νέος τερματικός μπορεί να ανοίξει χωρίς να είναι έτοιμος, προκαλεί ανησυχία στον τουριστικό τομέα γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στις αφίξεις πτήσεων κατά την διάρκεια του μπαϊραμιού που ακολουθεί τον μήνα του Ραμαζανιού. «Τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες δηλώνουν επίσης ότι αν το άνοιγμα γίνει αυτή την ημερομηνία θα αντιμετωπίσουν μεγάλο λειτουργικό κίνδυνο».

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εγκαίνια επρόκειτο να γίνουν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και διάφορες ημερομηνίες είδαν το φως της δημοσιότητας. Σάλο έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα και νέα δημοσιεύματα που φέρουν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το «αεροδρόμιο» να μην πληρώνει φόρους και τα συμφωνημένα στο ψευδοκράτος. Ο Εμρουλάχ Τουρανλί φέρεται να είναι Τούρκος επιχειρηματίας με διασυνδέσεις με το ΑΚΡ και την κυβέρνηση στην Τουρκία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση