ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις Βρυξέλλες ο Χριστοδουλίδης - Eπαφές με επικεφαλής θεσμών της ΕΕ

Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews

ΚΥΠΕ

Συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη βελγική πρωτεύουσα ενόψει της συμμετοχής του στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος θα έχει στο περιθώριο της Συνόδου επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων, ενώ την Πέμπτη θα συμμετάσχει επίσης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη 1:00 το μεσημέρι ενώ αυτή την ώρα θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

Στις 5.30μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews.

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις 10πμ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Ulf Kristersson, και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου, ενώ θα έχει χωριστές επαφές με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και με τον Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Ολαφ Σολτς.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Οι θεσμοί της μωαμεθανίζουσας ΕΕ είναι οι ίδιοι και τους οποίους ποδηγετούσε η Μέρκελ, επί της ΚομμουνιστικοΚαπιταλιστικής παρουσίας της, όταν ο Χριστοδουλίδης ενεργούσε εκ του πειθομένου Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ, εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός εκτός και επί τα αυτά.
Με τον Χριστοδουλίδη, από άλλο επιβολής πόστο και χωρίς Μέρκελ και Αναστασιάδη στο προσκήνιο, η ποδηγέτηση μάλλον συνεχίζεται, εβραιοσιωνιστικά εκ των ποδηγετουμένων ΗΠΑ, το ίδιο με προβολήν εντυπώσεων πλαισιωμένος εκ των συν αυτώ τεχνοκρατουμένων του.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ