ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:31
 

Στις θαλασσίνες σπηλιές ο Υφ.Περιβάλλοντος της Ελλάδας

Ο κ.Δημαράς δήλωσε «παν μέτρον άριστον σε όλες τις αναπτύξεις στο περιβάλλον»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tο μήνυμα ότι η χωρητικότητα κάθε τόπου είναι συγκεκριμένη και πως εάν υπερβούμε τα όρια, υπάρχουν φόβοι αντίστροφοι, έστειλε ο Έλληνας Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γεώργιος Δημαράς, ο οποίος, στο πλαίσιο περιοδείας στην Πάφο, επισκέφθηκε τις Θαλασσινές Σπηλιές.

Ο κ. Δημαράς που επισκέπτεται την Κύπρο κατόπιν πρόκλησης του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών περιόδευσε στην Πέγεια, τις Θαλασσινές Σπηλιές και την χερσόνησο του Ακάμα συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, τον Επαρχιακό Γραμματέα Ανδρέα Ευλαβή και την Λίντα Λεμπλάν, Δημοτική Σύμβουλο στον Δήμο Πέγειας.  

Ο Ελληνας Υφυπουργός  σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της παρέμβασης του ανθρώπου στην φύση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σεβασμός προς το τοπίο. Έστειλε επίσης το μήνυμα  πως θα πρέπει να υιοθετείται το “ παν μέτρο άριστο” και στην τουριστική ανάπτυξη,  εκφράζοντας την πεποίθηση  πως και στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί καλύτερος σχεδιασμός με στόχο την βελτίωση της κατάστασης.

Επεσήμανε δε, πως η χωρητικότητα κάθε τόπου είναι συγκεκριμένη και πως εάν υπερβούμε τα όρια  υπάρχουν φόβοι αντίστροφοι, δηλαδή όπως εξήγησε αντί να βοηθήσουμε την πηγή , την βιώσιμη ανάπτυξη να οδηγήσουμε σε μια ανάπτυξη που κάποτε καταρρέει. 

Συγκεκριμένα για τις Θαλασσινές Σπηλιές είπε πως βλέπει κτίσματα που δεν έπρεπε να έχουν την συγκεκριμένη μορφή και τα συγκεκριμένα μεγέθη. Είπε ακόμη πως θα συνεχίσει την καλοπροαίρετη κριτική του γιατί, όπως σημείωσε, πιστεύει ότι θα συμβάλει στο  καλό του πλανήτη μας.

Ερωτηθείς κατά πόσο παρόμοιες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί και στην Ελλάδα , ανέφερε πως δυστυχώς παρατηρεί τις ομοιότητες στην νοοτροπία, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μίλησε επίσης για περιστατικά με σχεδιασμούς μη βιώσιμους, είτε αφορούν την προστασία της φύσης, τους οικονομικούς φόρους και τους κανόνες της αισθητικής.

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Μάντρα και στο Μάτι λέγοντας ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα λάθη μας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως πρέπει να μάθουμε όταν ακούμε την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, να μην αντιδρούμε και να μας φταίνε αυτοί οι οποίοι μας λένε την αλήθεια.

Είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται πολεοδομικά η Κύπρος σε ορισμένες περιπτώσεις τρανταχτές,  κατά την έκφραση του, όπως στην περίπτωση των Θαλασσινών Σπηλιών, είναι καταστροφικός για το περιβάλλον. 

"Εχουμε ζητήσει και από την ΕΕ να τοποθετηθεί ενώ περιμένουμε αυτές τις μέρες απάντηση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης που οδήγησαν σε αυτά τα τερατουργήματα στις Θαλασσινές Σπηλιές", ανέφερε.

Πριν από την επίσκεψη του  στις Θαλασσινές Σπηλιές ο κ. Δημαράς συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πέγειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X