ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο ο ΠτΔ

Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, αλλά η απόδοση τιμής δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

ΚΥΠΕ

Στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο μετέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψη εργασίας που πραγματοποιεί στη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στους δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης και κατέθεσε στεφάνι.

Yπέγραψε, επίσης, το βιβλίο επισκεπτών του Μνημείου στο οποίο έγραψε τα ακόλουθα:

«Επισκέφθηκα σήμερα, ως μέρος της επίσκεψης μου στο Βερολίνο, το Μνημείο για τους Δολοφονηθέντες Εβραίους της Ευρώπης, ένα χώρο μνήμης και απόδοσης τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε, αλλά η απόδοση τιμής δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά και το παρόν και το μέλλον. Το ‘Ποτέ Ξανά’ αφορά τη συλλογική ιστορική μας ευθύνη προς την Ανθρωπότητα».

Στη Γερμανία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ