ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Μπαχρέιν μεταβαίνει ο Πρόεδρος - Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του πλέγματος διμερών σχέσεων με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης θα βρίσκεται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Μπαχρέιν για επίσημη επίσκεψη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου, τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή και τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σάββα Περδίο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του πλέγματος διμερών σχέσεων με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Κατά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Khalifa με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφούν, επίσης, Μνημόνιο Συναντίληψης Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας και Συμφωνία για την κατάργηση θεωρήσεων, για κατόχους διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.

Η Κυβέρνηση θεωρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Μπαχρέιν ιδιαίτερα σημαντική, αφού αναβαθμίζει την πολυμερή προσέγγιση στην εξωτερική μας πολιτική, καθότι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει για τη στήριξη της χώρας μας από το Μπαχρέιν στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και για την υποστήριξη στην πρωτοβουλία του Προέδρου για την Κλιματική Αλλαγή.

Η επίσκεψη αντιμετωπίζεται και ως ευκαιρία για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση, από τον Πρόεδρο, στις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι ο νησιωτικός χαρακτήρας, το πληθυσμιακό μέγεθος, καθώς και η στρατηγική γεωγραφική θέση των δύο κρατών δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερη ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασίας σε σημαντικό αριθμό τομέων.

Κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν με αρμοδιότητες στον τομέα των επενδύσεων, ενώ στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη, οι Υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα έχουν διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση