ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου ο Τατάρ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ε. Τατάρ

ΚΥΠΕ

Σε ένα τραπέζι που τοποθέτησαν οι Τ/κ καταστηματάρχες της οδού Λήδρας, όσοι περνάνε από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα από το συγκεκριμένο οδόφραγμα, μπορούν να κεραστούν λουκουμάδες, ενώ υπάρχει και μια πινακίδα «Καλωσήρθατε» στα ελληνικά και τούρκικα.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, αρχικά οι Τ/κ καταστηματάρχες άπλωσαν και ένα κόκκινο χαλί, το οποίο φαίνεται σε φωτογραφίες που ανήρτησε η ιστοσελίδα, αλλά το μάζεψαν υπάλληλοι του «δήμου» Λευκωσίας.Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στα κατεχόμενα, και από τα 9 οδοφράγματα πέρασαν συνολικά από την ε/κ στην τ/κ πλευρά 1299 άτομα, και από την τ/κ στην ε/κ πλευρά 2350. Σύνολο 3649 άτομα σε 4 ώρες από τα 9 σημεία διελεύσεων.

Η μεγαλύτερη διακίνηση πολιτών από και προς τα κατεχόμενα έγινε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και ακολουθούν τα οδοφράγματα Περγάμου, Στροβιλιών, οδού Λήδρας, Ζώδιας, Λήδρα Πάλας, Λιμνίτη/Κάτω Πύργου, Δερύνειας και Απλικίου.

Τα τ/κ ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι η ε/κ πλευρά έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2020 τα οδοφράγματα της οδού Λήδρας, Δερύνειας, Απλικίου και Ζώδιας και στις 11 Απριλίου 2020 η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα έκλεισαν όλα τα σημεία διελεύσεων, λόγω της πανδημίας.

Ο Τατάρ επισκέφθηκε το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου

Στο τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου μετέβη το πρωί ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ για επιθεώρηση, συνοδευόμενος από τον «αρχηγό αστυνομίας», Αχμέτ Σογιαλάν και τον «αστυνομικό διευθυντή» Λευκωσίας, Χουσείν Καντίρ.

Μιλώντας εκεί με το προσωπικό που στελεχώνει το τ/κ σημείο ελέγχου, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε και για αυτό όλοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να κρατάνε αποστάσεις.

Πάντοτε, συνέχισε, είναι υπέρ της ειρήνης και εξέφρασε την ευχή με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, κάνοντας μνεία και στην οικονομική διάσταση. Η διάνοιξη και πάλι των σημείων διέλευσης, συνέχισε, θα ωφελήσει το εμπόριο και την οικονομία.Ευχαρίστησε όλους που συνέβαλαν σε αυτό, την «κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι η «τδβκ» - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία.

Η διαχείριση της πανδημίας στην τ/κ πλευρά, ανέφερε ο κ. Τατάρ, ήταν επιτυχημένη, λέγοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην ε/κ πλευρά είναι 72.000 ενώ στην τ/κ το ένα δέκατο. «Όσοι έρθουν στην βόρεια Κύπρο να μην ανησυχούν», είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε επίσης ότι πρέπει να τερματιστεί ο διαχωρισμός για τους εκ Τουρκίας που μένουν στα κατεχόμενα και θέλουν να περάσουν στην ε/κ πλευρά, αλλά δεν τους επιτρέπεται. Το θέμα, είπε, το έχει μεταφέρει στα ΗΕ. Δεν πρέπει ούτε να δημιουργηθούν προβλήματα σε πολίτες χωρών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών που θέλουν να επισκεφθούν τα κατεχόμενα, πρόσθεσε.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, πρόεδρος του κόμματος του Λαού, ήταν ο πρώτος τ/κ πολιτικός που πήγε το πρωί στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, πέρασε από τον έλεγχο και μετέβη στην ε/κ πλευρά, όπου συνομίλησε με ε/κ καταστηματάρχες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση