ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο πλευρό Τορναρίτη ο Ανδρέας Κωνσταντίνου;

Τα επόμενα πολιτικά βήματα του δήμαρχου Αγλαντζιάς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θα στηρίξει ανοικτά τον Νίκο Τορναρίτη ο δήμαρχος Αγλαντζιάς ή θα ακολουθήσει σιωπηρά την δική του προεκλογική για την αντιδημαρχία Λευκωσίας αποφεύγοντας να πάρει επίσημη θέση; Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που εγείρεται στα Συναγερμικά πηγαδάκια, μετά και την επίσημη στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Τορναρίτη από το κόμμα και την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Ανδρέας Κωνσταντίνου για την δημαρχία Λευκωσίας.

Η ανακοίνωσή του απόσυρσής του από την κούρσα, κατά την οποία υπογράμμισε το σοκ του από την πολιτική, ήταν αρκετή για να καταδείξει και τη δυσαρέσκειά του για όσα προηγηθήκαν. Σύμφωνα με κύκλους του περίγυρού του, η ενόχληση του κ. Κωνσταντίνου περιλαμβάνει και τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο ζήτημα ο προκάτοχός του και τέως δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος έθετε ζήτημα πολιτικού βάρους και ανάγκης επανάληψης των δημοσκοπήσεων. Στον ΔΗΣΥ πάντως θέλουν με κάθε τρόπο τη δημόσια στήριξη του Ανδρέα Κωνσταντίνου προς τον εκλεκτό του κόμματος και μέχρι πρότινος πολιτικό του σύμμαχο Νίκο Τορναρίτη. Ήδη στα πηγαδάκια συζητείται εντόνως η επιθυμία, έστω μίας κοινής φωτογράφισης. Αφενός για να κλείσει η συζήτηση περί εσωστρέφειας εντός του κόμματος, αφετέρου γιατί ο Συναγερμός θέλει να συσπειρώσει και τις ψήφους του κ. Κωνσταντίνου πολλές από τις οποίες θεωρούνται προσωπικές και όχι κομματικές.

Μέχρι στιγμής, ο κ. Κωνσταντίνου δεν εκφράστηκε ανοιχτά για το εν λόγω ζήτημα, με τις πληροφορίες της «Κ» να αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς εστιάζει την προσοχή του στην επανεκλογή του ως Αντιδήμαρχος τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» και στο ερώτημα για στήριξη του Νίκου Τορναρίτη, μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση απόσυρσης του από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας Λευκωσίας, στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ως προς την επιλογή των υποψηφίων.

Η πρόταση για τη θέση Διευθυντή στον ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κωνσταντίνου δέχθηκε πρόταση από την Πρόεδρο του κόμματος Αννίτα Δημητρίου για τη θέση του Διευθυντή στην Πινδάρου. Ο ίδιος ωστόσο, όπως ενημερωθήκαμε, απέρριψε ευγενικά την πρόταση, ενώ σχετικά με τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 και για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μία θέση στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ίδιος μιλώντας στην «Κ» ξεκαθάρισε ότι προς το παρών θα επικεντρωθεί στους στόχους που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίχως να διαψεύσει ή να επαληθεύσει το οτιδήποτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση