ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο προεδρείο της ΑΚΣ στη Βαγδάτη ο Τορναρίτης

Ο Νίκος Τορναρίτης εκλέχθηκε στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Newsroom K

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη στη Βαγδάτη οι εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής για τον Προϋπολογισμό και Οικονομικό Σχεδιασμό της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ), στις οποίες η Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπήθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αν. Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Τορναρίτη, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος του Ιρακινού Κοινοβουλίου, κ. Muhammed Al Halbosi. Ο κ. Τορναρίτης εκλέχθηκε ακολούθως στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της Συνέλευσης, καθώς και της λειτουργίας της Μόνιμης Γραμματείας της που εδρεύει στην Τεχεράνη.

Σε παρεμβάσεις του, ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία στην ιστορική και πολύπαθη πόλη της Βαγδάτης, ευχόμενος παράλληλα ειρήνη και ευημερία στο φίλο Ιρακινό λαό. Ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη στην Κύπρο, όπως αυτή αποτυπώνεται με την εκλογή του στο προεδρείο της εν λόγω Επιτροπής, σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανέκαθεν συμμετείχε στην ΑΚΣ ως αξιόπιστος και καλόπιστος εταίρος. Αναφερόμενος δε στο κύριο θέμα της συνάντησης, υπογράμμισε τη σημασία προσήλωσης στις προηγούμενες σχετικές αποφάσεις, έχοντας ως οδηγό τις αρχές του συμβιβασμού και της ομοφωνίας για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και του ύψους συνεισφοράς κάθε κράτους μέλους. Επαναβεβαίωσε, εξάλλου, τη θέση ότι η Κύπρος παραμένει στη διάθεση της Συνέλευσης, ως γέφυρα ειρήνης, πολιτιστικής ανταλλαγής και ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ασίας και Ευρώπης. Ευχαρίστησε περαιτέρω το Ιράν για τη φιλοξενία της Γραμματείας της Συνέλευσης και την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο και το όραμα της ΑΚΣ.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνεδρίασης, ο κ. Τορναρίτης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τις αντιπροσωπείες του Ιράκ, του Κουβέιτ, της Ινδίας και της Σαουδικής Αραβίας, τόσο για το ρόλο της Συνέλευσης όσο και για άλλα θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Κατέδειξε επίσης τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μόνο πρόστιμο σε Παπουλή, Μερκή, Σοφρώνη

«Οι οπαδοί της Ανόρθωσης είναι μάλλον επικίνδυνοι, ίσως και οι χειρότεροι τα τελευταία χρόνια. Παλιά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  18:39

ΥΠΕΣ: Θέλουμε να περιορίσουμε τους οικονομικούς μετανάστες

«Όταν έρθουν στην Κύπρο (στην μισή μας πατρίδα) ακόμα 100,000 Άραβες Πακιστανοί και Αφρικανοί σε λίγα ...»
Leon  |  18:31

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X