ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:57
 

Νέα σύσκεψη αρχηγών στο Προεδρικό για τις αποκοπές των ΔΥ

Παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Νέα συνάντηση στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων, στη σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό για το θέμα των αποκοπών των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Την τροποποίηση του Συντάγματος αλλά και την εκ νέου νομοθέτηση άρσης των περικοπών στο δημόσιο έβαλε στο τραπέζι της σύσκεψης των αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο αποφασίσθηκε να γίνει νέα σύσκεψη και στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Παράλληλα ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη.

O πρόεδρος του ΔΗΚΟ με δηλώσεις του υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό κόστος άμεσης άρσης των περικοπών ανέρχεται στο 1,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ.

Ψυχραιμία συνιστά το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ από την πλευρά του εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτικό στο συγκριμένο ζήτημα, ζητώντας ψυχραιμία στα όσα λέγονται για δημοσιονομικές επιπτώσεις. Λείπουν κάποιες ψηφίδες από το όλο θέμα και θα γίνει νέα σύσκεψη, είπε ο Στέφανου Στέφανου. Με το Σύνταγμα θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Παράλληλα το ΑΚΕΛ δεν σχετίζει παραίτηση Χάρη Γεωργιάδη με το συγκεκριμένο θέμα, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ το δημοσιονομικό κόστος άμεσης άρσης των περικοπών ανέρχεται στο 1,6 δισ. ευρώ

Από πλευράς κυβέρνησης έγινε ενημέρωση των αρχηγών για την απόφαση, καθώς και για τα μέτρα που προετοιμάζονται ανεξάρτητα από την έκβαση του όλου θέματος στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Προέδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Γενικό Εισαγγελέα. Οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να λάβουν κάποιες κοινές αποφάσεις

Αβέρωφ : Εμείς θέλαμε πολυασφαλιστικό

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν είναι προς το συμφέρον δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να πάμε πίσω στο 2012 κάνοντας λόγο για Βατερλό σε διαφορετική περίπτωση.

Ο κ. Νεοφύτου κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή για το ΓεΣΥ είπε πως ο Συναγερμός ήθελε το πολυασφαλιστικό σύστημα.

Με δεδομένη την άσκηση έφεσης επί της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου στις πρόσφυγες δημοσίων υπαλλήλων για τις μισθολογικές περικοπές του 2012, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

Για το θέμα της τροποποίησης του άρθρου 23 έχει ζητηθεί γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Προκειμένου να ψηφιστεί σε νόμο, ωστόσο, απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία από την Ολομέλεια, γι’ αυτό και συγκαλείτε η σημερινή σύσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα, που ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο, λήφθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X