ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:34
 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ η Θεοχάρους

Θα τεθεί προς έγκριση στα αρμόδια συλλογικά όργανα τις επόμενες μέρες

Newsroom K

Με σεβασμό στην αυτονομία και στη διακριτή Ιστορία και δράση των δύο κομμάτων, με βάση την κοινή αντίληψή τους για τη σημασία και τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συνεργασίας που τα δύο κόμματα είχαν και στις Προεδρικές Εκλογές του 2018 αλλά και με δεδομένες τις διαφορετικές θέσεις ή εκτιμήσεις τους σε σειρά θεμάτων καθώς και με επίγνωση των εκλογικών δεδομένων και προκλήσεων, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Αλληλεγγύη προτίθενται να προχωρήσουν σε συνεργασία με τη συμμετοχή της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρος Ελένης Θεοχάρους, στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2019.

Το παρόν κοινό ανακοινωθέν συμφωνήθηκε σήμερα από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων και θα τεθεί προς έγκριση από τα αρμόδια συλλογικά όργανα τους τις αμέσως επόμενες ημέρες αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων είχαν συνάντηση στα γραφεία της Αλληλεγγύης όπου και αποφασίστηκε η κοινή πορεία τους. Η τελική αποφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Δημοκρατικό Κόμμα υπερασπίζεται με συνέπεια και σταθερότητα, την ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική προστασία, την κοινωνική οικονομία της αγοράς, το μεικτό οικονομικό σύστημα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και τη διεύρυνση του ρόλου των πολιτών. Αρχές και αξίες, που αποτελούν προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες μέλος. Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει διαχρονικά πρωτοστατήσει στις μεγάλες εθνικές επιλογές για την Ευρώπη. Άνοιξε το δρόμο προς την Ευρώπη με την Τελωνειακή Ένωση το 1987, σφράγισε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2004, πέτυχε την ένταξη στην Ευρωζώνη το 2008 και κράτησε την Κυπριακή Οικονομία σε σταθερή πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμέσως μετά την χρεοκοπία του 2013. Με γνώμονα τις αρχές και αξίες του, το Δημοκρατικό Κόμμα εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την πρώτη μέρα συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια γόνιμης και δημιουργικής παρουσίας, στο μοναδικό όργανο που εκλέγεται απευθείας από τους λαούς της Ευρώπης.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη, από την ίδρυσή του θέτει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μείζον όργανο διεκπεραίωσης των στόχων του στην μάχη για την αντιμετώπιση της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής, θεσμικής και ηθικής παρακμής που βιώνει η κυπριακή πολιτεία τα τελευταία χρόνια και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, της διαπλοκής, της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας και της ανεπαρκείας που υπονομεύουν τη λειτουργία του κράτους. Το Κίνημα Αλληλεγγύη αγωνίζεται για μια καλύτερη και πιο δημοκρατική Κυπριακή Δημοκρατία και για μια καλύτερη και δημοκρατικότερη Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από μια δημοκρατική Παιδεία, και με την ενίσχυση των Ινστιτούτων εκδημοκρατισμού και ελέγχου. Το Κίνημα Αλληλεγγύη διαπιστώνει ότι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνιστά ύψιστη πολιτική πράξη που υπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου για αυτό εργάζεται με στόχο την επίτευξη των θεσμικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο, ασφαλές, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, ανταγωνιστικό σε επενδύσεις, με θέσεις εργασίας, εύρωστη οικονομία και ισχυρή άμυνα. Με γνώμονα τις αρχές και αξίες του, το Κίνημα Αλληλεγγύη εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από την Πρόεδρό του, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του και καταγράφει σημαντική διεθνή δράση εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

παγκοσμια πρωτοτυπια.προεδρος κομματος υποψηφιος ευρωβουλευτης σε αλλο κομμα.

ΔΗΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι αποφάσεις του Νίκαρου, ο Νετανιάχου και το «κοινό» restart

«Δυστυχώς το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να βοηθήσει αν πάει κάτι στραβά και είναι δίπλα μας... ...»
Αρμαγεδών  |  14:02

#PoliticsBlog Ο γενικώς Ελεγκτής, τα νεύρα του Νίκαρου και ο ακραίος λαϊκισμός

«Νίκαρε φταίεις που διορίζεις τον κάθε αππωμένο... είχες και άλλες επιλογές αλλά ήθελες να ικναοποιήσεις ...»
Αρμαγεδών  |  13:31

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Λάβετε το δάνειο σας τώρα σε 48 ώρες Καλό απόγευμα Θέλετε να είστε επιχειρηματίας, να ξεκινήσετε ...»
Dennis crouch  |  00:06

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X