ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στο τραπέζι η προσφυγή στο Ανώτατο

Εντός Αυγούστου ο Πρόεδρος θα λάβει την τελική του απόφαση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαβουλευτεί με τον Γενικό Εισαγγελέα πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με τα επόμενα βήματα μετά και την απόφαση της βουλής να απορρίψει την αναπομπή των σχετικών νομών.

Οι αναπομπές αφορούν την πρόταση για κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα, την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στους ρύπους στην τιμή του ρεύματος και τον νόμο για την αναστολή των εκποιήσεων για τρεις μήνες. 

Ο Πρόεδρος έχει δικαίωμα αφού λάβει την απόφαση της βουλής σε διάστημα 15 ημέρων να αποταθεί στο Ανώτατο δικαστήριο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί μιας και θα συμβουλευτεί όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις τον Γενικό Εισαγγελέα.

Πάντως από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών με σχετική ανάρτησή του στο twitter όπου έγραψε, «Αντίδραση από Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποφάσεις της Βουλής. Είχαμε προειδοποιήσει, ενώ η επιστολή τέθηκε ενώπιον του σώματος. Παραταύτα η Βουλή, δίδοντας συνέχεια στον επικίνδυνο άκρατο λαϊκισμό, απέρριψε τις αναπομπές, διακινδυνεύοντας την αξιοπιστία της χώρας & την οικονομία» φαίνεται να δίνει το στίγμα για τα επόμενα βήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση