ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Υπουργικό η επανεκκίνηση γυμναστηρίων και αθλητισμού

Εξελίξεις εντός της ημέρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εξετάζει την άρση περιοριστικών μέτρων στον τομέα του αθλητισμού σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστούν και χαλαρώσεις στο χώρο του πολιτισμού. Το πλάνο για σταδιακό «άνοιγμα» του αθλητισμού αρχίζει από τις 8 Φεβρουαρίου και ετοιμάστηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ενώ υποβλήθηκε στην διυπουργική Τεχνική Επιτροπή για έγκριση.

Όπως σας είχε ενημερώσει η «Κ», το σχέδιο δράσης προβλέπει επανεκκίνηση του αθλητισμού σε φάσεις, αρχίζοντας από τις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Α’ Φάση θα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση με τη συμμετοχή max 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του προπονητή (δλδ 4+1) σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις (περιλαμβανομένων και κολυμβητηρίων ανοιχτού χώρου).

Σημαντική αλλαγή αναμένεται ότι θα επέλθει και σε ότι αφορά στα γυμναστήρια. Σύμφωνα με το πλάνο, θα μπορούν να λειτουργούν εκτός του κλειστού χώρου του γυμναστηρίου με μέγιστο αριθμό 5 ατόμων, περιλαμβανομένου και του γυμναστή (4+1).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ», θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός εργαστηριακός έλεγχος των αθλούμενων και των προπονητών και ακολουθώς σε εβδομαδιαία βάση το 50% των ατόμων της αθλητικής εγκατάστασης (κάτω των 12 ετών δεν είναι υποχρεωτικό το τεστ).

Για την αποστολή sms για άθληση (αρ. 6) για ανήλικα τέκνα θα πρέπει να υπάρχει ενυπόγραφη βεβαίωση για τη μεταφορά του παιδιού στον χώρο άθλησης.

Να σημειωθεί ότι επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων θα γίνεται από τον ΚΟΑ και τις αρμόδιες Ομοσπονδίες.

Σε σχέση με την επανέναρξη των προπονήσεων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Β’, Γ’ Κατηγορία, κοκ) υπάρχει μια κατ’ αρχήν συμφωνία ωστόσο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση