ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:48
 

Παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Καρκίνο η Στέλλα

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η Στέλλα Κυριακίδου σκοπεύει να έχει αναπτυχθεί πλήρως ο κεντρικός σχεδιασμός της στρατηγικής της

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Του Απόστολου Κουρουπάκη

kouroupakisa@kathimerini.com.cy

Την Τετάρτη το πρωί εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η σύσταση της νέας Κομισιόν και από την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα. Μεταξύ των Επιτρόπων που έλαβαν το πράσινο φως είναι και η Στέλλα Κυριακίδου, η οποία αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας.

Το χαρτοφυλάκιο της Υγείας είναι ένα οριζόντιο χαρτοφυλάκιο και πρέπει να λαμβάνονται πολλαπλές πρωτοβουλίες, εμπλέκοντας πολλούς άλλους Επιτρόπους. Σημειώνεται ότι τα θέματα του χαρτοφυλακίου της Υγείας αφορούν και τα ζητήματα ευημερίας των ζώων, αλλά και τη φυτοϋγιεινή.

Μία από τις μεγάλες προτεραιότητες της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον ντε Λάιερ είναι η ευρωπαϊκή στρατηγική για τον καρκίνο και αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία για την κα Κυριακίδου, διότι έχει πλέον την ευκαιρία να δοκιμάσει να εφαρμόσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέματα για τα οποία εργάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα, για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τον Καρκίνο η κ. Κυριακίδου ήδη σκοπεύει αρχές Φεβρουαρίου να έχει την πρώτη δημόσια εκδήλωση ανακοίνωσης της στρατηγικής και μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει αναπτυχθεί πλήρως ο κεντρικός σχεδιασμός της.

Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας εμπίπτει και μέρος του λεγόμενου Green Deal, το οποίο είναι υπό τον κ. Τίμερμανς. Η πολιτική που αφορά την Επίτροπο Υγείας έχει το τίτλο «Από το αγρόκτημα στο πιρούνι» (Farm to Fork), και αφορά ολόκληρη την αλυσίδα από το πρωτογενές προϊόν και πώς αυτό παράγεται μέχρι τη στιγμή που φτάνει στο τραπέζι μας. Για τη δράση Green Deal θα γίνουν ανακοινώσεις στις 11 Δεκεμβρίου από τον κ. Τίμερμανς και σε αυτές θα συμπεριλαμβάνεται και το κομμάτι της δράσης, που αφορά το χαρτοφυλάκιο υγείας, το «Farm to Fork».

Τα θέματα που αφορούν τα φάρμακα και την πρόσβαση σε αυτά η κ. Κυριακίδου ελπίζει ότι θα έχει παρουσιάσει την ολοκληρωμένη στρατηγική της μέχρι το τέλος του 2020. Στις προτεραιότητες της κας Κυριακίδου είναι και τα ζητήματα εμβολιασμού, καθώς και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Στόχος της κ. Κυριακίδου είναι να δουλέψει συστηματικά, χωρίς να καλλιεργεί ελπίδες για πράγματα που πιθανόν να μην μπορεί να φέρει εις πέρας. Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι θέλει να έλθει κοντά στον Ευρωπαίο πολίτη, γιατί νιώθει ότι ο πολίτης περιμένει πολλά και τα θέματα του χαρτοφυλακίου της τον αφορούν άμεσα». Μάλιστα, η κα Κυριακίδου είπε ότι θέλει να θεσμοθετήσει τακτικές επισκέψεις της στην Κύπρο, μία κάθε μήνα, ώστε να έχει την ευκαιρία να συζητεί διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Την τρίτη εβδομάδα, μάλιστα, του Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο ως Ευρωπαία Επίτροπος και θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τους υπουργούς Υγείας, Εξωτερικών και Γεωργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Σχόλια αναγνωστών

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Την ίδια ώρα, μερίδα κόσμου που θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες περί αύξησης των τιμών -όπως το Υπουργείο- ...»
YIANNOULIS  |  14:15

Ανέβηκαν 12 σεντ τα καύσιμα σε ένα χρόνο

«Το Κράτος, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ στους πολίτες !!! ΠΑΝΤΑ πέρνει, πέρνει ΠΕΡΝΕΙ !!!!!!!»
YIANNOULIS  |  14:02

Δημοψήφισμα ΠΣΕΜ για ολοήμερη αποχή

«Γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να βασανίζουμε τα παιδιά μας με εξετάσεις; Στα Δημοτικά τις έχουμε σταματήσει ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  12:46

#PoliticsBlog Οι χρυσές συμβουλές των χρυσών συμβούλων και ο τραυματισμός Γεάδη

«Πληρώνουμε 103 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για 2 μόνο συμβούλους του κ.Χριστοδουλίδη. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι ...»
Rikkos  |  12:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X