ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σχέδιο Δράσης για ασφάλεια στο υδάτινο περιβάλλον ενέκρινε το Υπουργικό

Αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω για παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης

ΚΥΠΕ

Σχέδιο Δράσης για την ασφάλεια στο υδάτινο περιβάλλον, με στόχο την πρόληψη των πνιγμών και των θαλάσσιων ατυχημάτων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι το Σχέδιο Δράσης περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως λειτουργία πληροφοριακού συστήματος ελέγχων και επιθεωρήσεων, παρατηρητήριο ατυχημάτων, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ασφάλεια στο υδάτινο περιβάλλον, πρόγραμμα ασφαλούς κολύμβησης για παιδιά μέχρι 12 ετών, ενημερωτική καμπάνια τρίτης ηλικίας, θέσπιση εθνικής ημέρας πρόληψης πνιγμών, εκσυγχρονισμό νομοθετικού πλαισίου και κανονισμών και σχετική ενημέρωση πολιτών μέσω ειδικής εφαρμογής.

Περαιτέρω, σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής υπό την εποπτεία της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω για παρακολούθηση της προόδου υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης και τυχόν εμπλουτισμό του με επιπλέον δράσεις.

Η υλοποίηση των παρεμβάσεων που προνοεί το Σχέδιο Δράσης αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο 2024 και οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Με την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το Σχέδιο Δράσης, ο στόχος είναι να καταστούν στην πορεία ως δράσεις συνεχούς διάρκειας.

Εντός αυτού του πλαισίου η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα έχει συνάντηση την Τρίτη με εκπροσώπους του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “Safe Water Sports” σχετικά με τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και ενημέρωση για τις σχετικές πρωτοβουλίες και το σύνολο των δράσεων και καλών πρακτικών που ήδη υλοποιεί στην Ελλάδα αφιλοκερδώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση