ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συγχαρητήρια Τατάρ προς Τρας - Αναφορές σε «διμερείς» εμπορικές σχέσεις

Ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι στην Βρετανία ζουν περίπου 300.000 Τ/κ και περίπου 15.000 Βρετανοί υπήκοοι στο ψευδοκράτος

ΚΥΠΕ

Συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη των καθηκόντων της έστειλε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ στην νέα Βρετανή Πρωθυπουργό, Λίζα Τρας εκφράζοντας την ετοιμότητά του να εργαστούν από κοινού για την διεύρυνση των σχέσεων με το ΗΒ και απηύθυνε έκκληση «να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την άμβλυνση των δυσκολιών στο εμπόριο και τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην επιστολή του ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι στην Βρετανία ζουν περίπου 300.000 Τ/κ και περίπου 15.000 Βρετανοί υπήκοοι στο ψευδοκράτος, και εξέφρασε την ετοιμότητά του να εργαστούν από κοινού ώστε να αμβλύνουν τις δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν στο εμπόριο και τις μεταφορές.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, επανέλαβε την θέση του προς την κ. Τρας πως μια συμφωνία στην Κύπρο θα πρέπει να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και το ίσο διεθνές καθεστώς των δύο πλευρών.

Θα συμβάλλει θετικά, υποστήριξε, η τήρηση της υπόσχεσης που δόθηκε προς τους Τ/κ για άρση των εμπορικών, ταξιδιωτικών, αθλητικών και πολιτιστικών «εμπάργκο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ