ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:01
 

Συλλούρης: Δεν θα καταστούμε ευάλωτοι στις πιέσεις της Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η λύση θα πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεν θα καταστούμε ευάλωτοι σε πιέσεις και απαράδεκτους εκβιασμούς που ολοένα και περισσότερο εκτοξεύει η Τουρκία, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.
 
Είπε παράλληλα ότι έχουμε χρέος έναντι των ηρωικών νεκρών μας, έναντι των αγνοουμένων μας, αλλά και όλων των θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας να συνεχίσουμε, να προσπαθούμε για λύση.

Ο κ. Συλλούρης εκφωνούσε τον επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων Χαράλαμπου Πάλμα, Κώστα Ανδρέου, Ανδρέα Πηλαβά και Δώρου Χαραλάμπους και στη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων Αντρέα Παπατρύφωνος, Κυριάκου Χατζημάμα και Μάμα Κυριάκου Τσιακλή, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος, στην Περιστερώνα.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η λύση θα πρέπει να εδράζεται στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές της δημοκρατίας, χωρίς εγγυητές ή μονομερή δικαιώματα επέμβασης και θα διασφαλίζει την ακεραιότητα του κράτους μας, τις βασικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών, εξυπηρετώντας το καλώς νοούμενο συμφέρον του κυπριακού λαού.

«Το σημερινό μνημόσυνο, μας δίνει την ευκαιρία να διατρανώσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας πως δεν θα σταματήσουμε περιδεείς και ανήμποροι μπροστά στα τείχη που η Τουρκία ορθώνει, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της. Πως δεν θα καταστούμε ευάλωτοι σε πιέσεις και απαράδεκτους εκβιασμούς που ολοένα και περισσότερο εκτοξεύει, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» είπε.

Εστιάζοντας στο εσωτερικό του κράτους, ανέφερε ακόμη ότι σημαντική προτεραιότητα αποτελεί παράλληλα και ο εκσυγχρονισμός των κρατικών μηχανισμών, καθώς και η εν γένει κοινωνική και πολιτειακή αναβάθμιση. «Η εξυγίανση των θεσμών και η εξάλειψη οποιωνδήποτε στοιχείων κακονομίας και διαφθοράς, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για τη δόμηση μιας ευνομούμενης κοινωνίας, η οποία θα δύναται να αποτελέσει ένα κράτος πρότυπο και ένα πραγματικό ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και ισοπολιτείας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Συλλλούρης ανέφερε ακόμη ότι με τη δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων Περιστερωνιτών «ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας προς τις οικογένειες και τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη διερεύνηση και διακρίβωση και του τελευταίου συμπατριώτη μας του οποίου η τύχη αγνοείται».
 
Το καθαρά ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων πρέπει να επιλυθεί, ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί το δικαίωμα των συγγενών να γνωρίζουν τι απέγιναν τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχει αναδειχθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, που κατοχυρώνεται σε συναφείς διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, είπε.
 
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων καλώντας την κυβέρνηση να εντείνει τις πιέσεις προς την Τουρκία, ώστε επισπευσθεί η όλη διαδικασία και να τερματιστεί το δράμα που βιώνουν οι οικογένειές τους καθημερινά, κατέληξε ο κ. Συλλούρης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X