ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συλλούρης - ΓΓ ΚΚΕ: Να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις στα κρίσιμα γεγονότα

Ο Πρόεδρος της Βουλής κατά την έναρξη της συνάντησης, εξέφρασε την άποψη ότι τουλάχιστον σε επίπεδο ανησυχιών είναι κοινές οι αντιλήψεις

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, τόνισε την ανάγκη να βρεθούν κοινές προσεγγίσεις μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αλλά και μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, μπροστά στα τελευταία ανησυχητικά γεγονότα στον Έβρο, μιλώντας κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την άποψη ότι τουλάχιστον σε επίπεδο ανησυχιών είναι κοινές οι αντιλήψεις.

Ανέφερε περαιτέρω ότι και με τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο η Ελλάδα και η Κύπρος χρειάζονται μια κοινή αντιμετώπιση, η οποία αν είναι δυνατόν να είναι υπερκομματική ή διακομματική γιατί «τα ζητήματα είναι πολύ κρίσιμα και επείγει νομίζω να βρεθούν κάποιες συναινέσεις στο πώς τα αντιμετωπίζουμε, τουλάχιστον τα άμεσα, αν όχι τα μακροπρόθεσμα».

Πρόσθεσε ότι σίγουρα η ανάλυση των πραγμάτων είναι διαφορετική από την κάθε παράταξη, το κάθε κόμμα και τον κάθε πολιτικό, όμως υπάρχουν και κάποια δεδομένα επί του εδάφους για τα οποία δεν μπορείς να έχεις διαφορετική άποψη και ίσως να μπορεί να βρεθεί και κοινή προσέγγιση πώς να αντιμετωπιστούν.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε τη σημασία της περιοδείας του στην Κύπρο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να συναντήσει τόσο τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα και μαζικούς φορείς.

Ανέφερε ότι καθώς αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στην περιοχή, χρειάζεται συντονισμός δράσεων των λαϊκών κινημάτων, όλων των λαϊκών δυνάμεων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και με άλλες χώρες και λαούς της περιοχής, έτσι ώστε να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη, η φιλία, κυρίως η αντιιμπεριαλιστική δράση, σε μια αναβαθμισμένη γεωστρατηγικά περιοχή, με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και πολύ οξυμένους ανταγωνισμούς.

«Δυστυχώς η ιστορική πείρα αλλά και η σημερινή πραγματικότητα, μας δείχνει ότι όπου ανταγωνίζονται και συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα την πληρώνουν συνήθως οι μικροί, οι πιο αδύναμοι, οι λαοί δηλαδή», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι σε αυτά τα ζητήματα «μπορούμε να παλέψουμε ενωμένα διότι έχουμε έναν ισχυρό αντίπαλο που λέγεται ιμπεριαλισμός» και όχι τα θύματα αυτών των δυνάμεων, τα θύματα των πολέμων, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης.
Εξέφρασε παράλληλα τη θέση του κόμματος ότι χρειάζεται να επιλυθεί επιτέλους του Κυπριακό, που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

«Εξακολουθούμε να εμμένουμε σε αυτή τη θέση διότι τίποτε δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας και βεβαίως να παλέψουμε όσο μπορούμε για μια Κύπρο ενιαία, ένα κράτος, όχι δύο κράτη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ε/κ και Τ/κ, χωρίς εγγυητές, ξένους προστάτες, βάσεις, χωρίς ΝΑΤΟ-ποιήσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα κατά την άποψή μας απ’ ό,τι επιλύουν», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση