ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:20
 

Συναντήσεις Οκτάι με Ακιντζί, Τατάρ και Ουλουτσάι, στα κατεχόμενα

O Τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι παρά την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας και της «τδβκ», το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δεκτός από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ και τον «πρόεδρο της βουλής» Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, έγινε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, στα κατεχόμενα.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τις συναντήσεις ο Τούρκος αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι παρά την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας και της «τδβκ», το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί, προσθέτοντας ότι θέλει να στείλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι «δεν έχουμε πολλή υπομονή. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο με καθυστερήσεις. Αυτή η καθυστέρηση δεν μας οδηγεί πουθενά».
 
Ανέφερε ότι η προσδοκία ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά είναι απαράδεκτη.
 
Αναφερόμενος στη σύγκληση άτυπης πενταμερούς είπε πως «αυτές είναι εξαιρετικά σοβαρές ευκαιρίες» και πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, και τα ενδιαφερόμενα μέρη «θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη αυτή την ευκαιρία. Αυτές οι ευκαιρίες μπορεί να μην βρίσκονται πάντα στο τραπέζι».
 
Παράλληλα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι από σήμερα η Τουρκία αποδεσμεύει το πρώτο μέρος της οικονομικής βοήθειας προς τα κατεχόμενα, ύψους 750 εκ. ΤΛ, προσθέτοντας πως αναμένεται να επιταχυνθούν οι επενδύσεις. Σημειώνεται ότι ο Τούρκος αντιπρόεδρος και ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων.
 
Από την πλευρά του ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι στην πενταμερή θα ήθελε να μάθει τι επιθυμεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας πως «εάν δεν θέλουν να μοιραστούν μαζί μας την εξουσία, τι θέλουν; Θέλουμε όλα αυτά να αποκαλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα» και «όλες αυτές οι προσπάθειες να καταλήξουν εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου».
 
«Η ουσία του ζητήματος είναι η πολιτική ισότητα και η ίση φωνή των Τουρκοκυπρίων στο πεπρωμένο και στις αποφάσεις αυτού του νησιού. Να μοιραζόμαστε την εξουσία και τον πλούτο με δίκαιο τρόπο. Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν μοιράστηκαν την εξουσία μαζί μας, ούτε επιδεικνύουν τη βούληση να μοιραστούν τον υποθαλάσσιο πλούτο», ισχυρίστηκε.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ακόμα ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και να αναπτύσσεται με γρηγορότερους ρυθμούς, παράγοντας που, όπως ανέφερε, επηρεάζει τη λύση.
 
Κατά τη συνάντηση του Τούρκου αντιπροέδρου στη «βουλή» με τον «πρόεδρο» Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, ο τελευταίος επανέλαβε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί τη δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο, υποστηρίζοντας πως η τουρκική πλευρά έλαβε τα αναγκαία μέτρα κατά των «μονομερών ενεργειών» της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να ενεργεί μαζί με την Τουρκία.
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Διολίσθησε στην 41η θέση η Κύπρος στην διαφθορά

«Κάποιος να στείλει το μήνυμα στους γνστούς γαμπρούδες που εδώ έγιναν ρεζίλι και νομίζουν ότι στο εξωτερικό ...»
ΑΚΑ  |  10:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X