ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναντήσεις ΥΠΑΜ με πρέσβεις Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας

Οι τρεις πρέσβεις συνεχάρησαν τον κ. Πετρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του

Newsroom K

Εθιμοτυπικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης. Οι τρεις πρέσβεις συνεχάρησαν τον κ. Πετρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία που αναπτύχθηκε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και θα αναβαθμιστεί.

Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τους πρέσβεις για το ενδιαφέρον των χωρών τους για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και για τις σταθερές θέσεις τους σε ό,τι αφορά στην Κυπριακή ΑΟΖ και την τήρηση του Δικαίου της Θάλασσας. Τόνισε παράλληλα ότι οι συνεργασίες και συμμαχίες που αναπτύσσονται με φίλιες χώρες συμβάλουν στη δημιουργία και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Ο κ. Πετρίδης καλωσορίζοντας τον πρέσβη της Ελλάδας κ. Θεοχάρη Λαλάκο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για τη διαχρονική στήριξη του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ειδικότερα στον αγώνα για απαλλαγή από τα δεδομένα της κατοχής. Περαιτέρω, αναφέρθηκαν στις πολλές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν Κύπρος και Ελλάδα τονίζοντας παράλληλα τη στενή και εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Η πρέσβης της Γαλλίας Isabelle Dumont εξήρε την άριστη συνεργασία που έχουν οι δύο χώρες στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας και έγινε συζήτηση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Υπουργός Άμυνας και η κ. Dumont συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Με τον πρέσβη της Ιταλίας Andrea Cavallari συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας καθώς και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τον κ. Cavallari να τονίζει την ανάγκη για σταθερότητα. Τέλος, ο κ. Cavallari παρουσίασε στον Υπουργό Άμυνας το νέο διαπιστευμένο Ακόλουθο Άμυνας της Ιταλίας στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  ΑΟΖ  |  γΑΛΛΊΑ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση