ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου, υπό προϋποθέσεις

Στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων εξετάστηκε μεταξύ άλλων, η προοπτική συνάντησης των δύο υπουργών στο προσεχές μέλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Kathimerini.gr

Για συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Τουρκία στις 14 Απριλίου κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ελληνική πλευρά, ωστόσο να ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα έκανε καταρχήν δεκτή την πρόσκληση, ωστόσο αυτή θα υλοποιηθεί μόνο εάν επικρατούν κατάλληλες συνθήκες

Όπως τονίζεται από διπλωματικές πηγές, ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ενημέρωσε τον Τούρκο ΥΦΥΠΕΞ Πρέσβη Σεντάτ Ονάλ, ότι ο Νίκος Δένδιας έκανε δεκτή, καταρχήν, την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου, να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, εφόσον, όμως, επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας, την επομένη των χθεσινών διερευνητικών επαφών.

Σε ανάλογη τοποθέτηση είχε προβεί, άλλωστε, χθες και ο ίδιος ο κ. Δένδιας, τονίζοντας πως αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του σημείωσε:

«Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον Τούρκο ομόλογό μου και φίλο μου Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αλλά βέβαια μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιείται μέσα στο κατάλληλο κλίμα. Για να έχει νόημα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στο κατάλληλο κλίμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση