ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση Δημητριάδη - Καρογιάν: Παρουσίασαν τις θέσεις τους για τις Προεδρικές

«Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά επαφών με σκοπό να δούμε σε ποια σημεία υπάρχουν διαφωνίες και ποια σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης

ΚΥΠΕ

Τους άξονες πολιτικής που θα ακολουθήσει η υποψηφιότητα του, ανέπτυξε ο υποψήφιος Πρόεδρος Αχιλλέας Δημητριάδης στον Πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν και αντιπροσωπεία του κόμματος. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΠΑ, ο κ. Καρογιάν από την πλευρά του ανέλυσε την πρόταση του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή έστω ευρείας αποδοχής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Καρογιάν είπε πως είχε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Αχιλλέα Δημητριάδη και τους συνεργάτες του, κατά την οποία ενημερώθηκε για τους άξονες των πολιτικών σε σχέση με το μέλλον και την προοπτική του τόπου και της κοινωνάς.

Πρόσθεσε πως είχε και ο ίδιος την ευκαιρία να εξηγήσει την θέση της Δημοκρατικής Παράταξης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.

«Βάλαμε τους άξονες της δικής μας φιλοσοφίας, έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε αυτά που θεωρούμε είναι σημαντικά για τον τόπο μας σε αυτή την περίοδο, την γεμάτη προκλήσεις, κινδύνους αλλά και ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν», είπε. Σημείωσε πως πολλά είναι τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, θέτοντας ωστόσο πάνω απ΄ όλα τις τουρκικές προκλήσεις και τη θέση της Κύπρου μέσα στο νέο ψυχρό πόλεμο.

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε στη συνέχεια πως έγινε μια παραγωγική συζήτηση και έχουν συμφωνήσει με τον κ. Δημητριάδη πως θα είναι σε επικοινωνία και επαφή για ανταλλαγή απόψεων. «Μας ενδιαφέρει αυτή η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και νέων προσεγγίσεων γιατί μέσα από τις συνθέσεις ο τόπος, φρονούμε, ότι πάει προς τα εμπρός», είπε.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνάντηση και του ευχήθηκε καλή διαδρομή και υπομονή και ευχήθηκε όπως οι ενέργειες όλων κινούνται προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του τόπου, αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων αλλά και διάνοιξης προοπτικών για το καλό της κοινωνίας και της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Καρογιάν για τη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική και παραγωγική, είπε πως συζητήθηκαν οι θέσεις του ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πρώτη από μια σειρά επαφών με σκοπό να δούμε σε ποια σημεία υπάρχουν διαφωνίες και ποια σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε να υπάρχει μια προσπάθεια, η οποία να γίνει για το κοινό καλό. Αυτή η προσπάθεια θα διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών μας σε αυτή τη χώρα και οι τρεις πυλώνες που θέτουμε, το τίμιο κράτος, η Κύπρος για το 2035 και ότι η λύση μας συμφέρει, είναι μια πολύ καλή αρχή για να γίνει αυτή η διαδικασία», είπε.

Ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ελπίδα πως σε αυτή τη διαδικασία με την ΔΗΠΑ θα βρεθούν οι θέσεις που συγκλίνουν έτσι ώστε να υπάρξει μια προσπάθεια που θα βοηθήσει τη χώρα να προχωρήσει και να βγει από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση