ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ - Αμερικανίδας Πρέσβειρας με φόντο την Αμμόχωστο

Τι συζητήθηκε

ΚΥΠΕ

Την κατάφωρη παραβίαση των Ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ από την Τουρκία σε ό, τι αφορά τις εξαγγελίες για την Αμμόχωστο, έθιξε στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε συνάντησή τους την Παρασκευή στα γραφεία του κόμματος.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ο κ. Στεφάνου, «υπέδειξε ότι τέτοιες ενέργειες προκαλούν επιπρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού» ενώ σημείωσε «την άμεση ανάγκη η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει ξεκάθαρα και να καταδικάσει τις τουρκικές κινήσεις».

Πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα που προκαλούνται από την κατοχή και τη συμπεριφορά της Τουρκίας μόνο με συνολική λύση του Κυπριακού μπορούν οριστικά να αντιμετωπιστούν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ «για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά με στόχο την κατάληξη σε λύση στη συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Ενημέρωσε, επίσης, την Αμερικανίδα Πρέσβειρα «για την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ τόσο αναφορικά με την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας όσο και σχετικά με την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου κατά τρόπο που να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επανέναρξη των συνομιλιών όπως κατ΄επανάληψη ζητά ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στις Εκθέσεις του».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση