ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Μ. Σιζόπουλου - Κ. Τασούλα στην Αθήνα

Η προκλητικότητα της Τουρκίας πρέπει να ανησυχεί όλους, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας, στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σιζόπουλο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλα, αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας είπε ότι έχει φτάσει σε σημεία που θα πρέπει να ανησυχούν πλέον όχι μόνον τους Κυπρίους ή τους Έλληνες, αλλά όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Σημείωσε, επίσης, ότι Ελλάδα και Κύπρος απαντούν στις τουρκικές προκλήσεις με μία σταθερή θέση, η οποία έχει να κάνει με τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο, που συνεχίζεται από το 1974. «Σε αυτή τη στόχευση του τερματισμού της κατοχής, ένα από τα όπλα μας είναι η διαρκής συνεννόηση και η διαρκής αλληλεγγύη με την κυπριακή κυβέρνηση, ώστε από κοινού να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ο ιστορικός, ο υψηλός, ο εθνικός, ο απαραίτητος», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Από την πλευρά του ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών που δέχεται ο ελληνισμός, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει σωστή αλληλοενημέρωση, συντονισμός ενεργειών και κυρίως η διαμόρφωση μιας κοινής γραμμής Ελλάδας και Κύπρου για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού.

Ο κ. Σιζόπουλος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και με αντιπροσωπείες των ελληνικών κομμάτων, ενώ σήμερα θα συναντηθεί, επίσης, με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X