ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναντάθηκε με τον Βρετανό Υφυπουργό Brexit ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα του Brexit που αφορούν τους Κύπριους πολίτες που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με συνάντηση στο Υπουργείο Εξόδου από την ΕΕ, στο νούμερο 9 της Ντάουνινγκ Στριτ, με τον αρμόδιο Υφυπουργό, λόρδο Κάλαναν, άρχισε το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αβέρωφ Νεοφύτου στο Λονδίνο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα του Brexit που αφορούν τους Κύπριους πολίτες που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους Κύπριους που διαβιούν στις περιοχές των βάσεων. Συζητήθηκαν επίσης γενικότερα τα θέματα που αφορούν την πορεία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, με την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη.

Σε δήλωσή του έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά από τη συνάντηση με τον λόρδο Κάλαναν, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε: «Θα αρχίσω από τα θετικά νέα για την κυπριακή παροικία, καθώς η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους, ούτε τις επιχειρήσεις τους, ούτε τα δικαιώματά τους. Το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους που ζουν εντός των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο. Δε θα υπάρξει κανένα επηρεασμός. Επιπρόσθετα υπήρξε η επαναβεβαίωση για τους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια ότι τόσο τα δίδακτρα όσο και οι άλλοι όροι της φοίτησής τους δε θα επηρεαστούν ποσώς».

Αναφερόμενος στην προοπτική έγκρισης της συμφωνίας του Brexit από τους Βρετανούς βουλευτές, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε: «Όσον αφορά το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη Τρίτη, δεν υπάρχει αισιοδοξία. Όλες οι πληροφορίες, αλλά και μέσα από τις συναντήσεις μας αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, δείχνουν ότι θα υπάρξει αρνητική ψήφος. Άρα Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμαστούν για το πιο πιθανό σενάριο, έξοδος χωρίς συμφωνία».

Ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα έρθει «να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους μετά το πιθανό όχι της Βουλής των Κοινοτήτων και θα πρέπει Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο να βρουν τον τρόπο της κοινής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών, τόσο των Ευρωπαίων όσο και των Βρετανών».

Το βράδυ ο κ. Νεοφύτου θα παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η οργάνωση Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου στα κεντρικά γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος για να τιμήσει πρώην κοινοβουλευτικούς του κόμματος που έχουν υποστηρίξει τα δίκαια της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X