ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση Τασούλα - Χριστοδουλίδη: «Συμβολίζετε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το Κυπριακό»

O κ. Χριστοδουλίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα με τον Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων

ΚΥΠΕ

«Συμβολίζετε ένα ελπιδοφόρο, νέο ξεκίνημα για τις προσπάθειες επίλυσης του πολύπαθου προβλήματος του Κυπριακού», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη κατά την σημερινή υποδοχή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Τασούλας υπογράμμισε ότι υποδέχεται τον Κύπριο Πρόεδρο υπό τη σκιά της καταθλιπτικής, όπως είπε, σκιάς της τραγωδίας των Τεμπών που έπληξε τον Ελληνισμό. «Οφείλουμε να σαρώσουμε τα αίτια της τραγωδίας αυτής προκειμένου ο λαός μας που σήμερα πενθεί να καταφέρει να προχωρήσει μπροστά», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Αναφορικά με το Κυπριακό, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι η εμπειρία και ο ρεαλισμός του κ. Χριστοδουλίδη είναι σύμμαχοι απέναντι στις δυσκολίες και εξέφρασε την πίστη ότι η Κύπρος μπορεί να οδηγηθεί στην ποθούμενη λύση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και με διασφαλισμένο το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Βουλή των Ελλήνων αγκαλιάζει διαχρονικά το Κυπριακό και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες για λύση όπως ποθεί ο κυπριακός και ελληνικός λαός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αφού μετέφερε τα συλλυπητήρια ολόκληρου του ελληνικού λαού για το δυστύχημα στα Τέμπη τόνισε ότι αυτή θυμίζει σε όλους όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας πώς πρέπει να κινούνται έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε, επίσης, ότι υπήρξε καταλυτικός ο ρόλος της Βουλής των Ελλήνων στην μεγαλύτερη επιτυχία της κυπριακής εξωτερικής πολιτικής, την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία επενδύει στην ευρωπαϊκή οικογένεια για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τα δεδομένα αλλά η παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή και δεν μπορεί να είναι τοι μέλλον του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών και Αρμενίων» τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, σε συντονισμό με την Ελλάδα και άλλα κράτη στην ΕΕ, η Κυπριακή Δημοκρατία θα κινηθεί για την άρση του αδιεξόδου καθώς η πάροδος του χρόνου δημιουργεί συνεχώς αρνητικά τετελεσμένα. «Εμείς θα πράξουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για την λύση του Κυπριακού, εντός του συμφωνημένου πλαισίου του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού πλαισίου», κατέληξε.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Χριστοδουλίδης τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα με τον Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση