ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ με τον Πρωθυπουργό και την ΠτΔ της Ελλάδος

Στο επίκεντρο της συζήτησης το Κυπριακό, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα.

ΚΥΠΕ

Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ήταν το Κυπριακό, καθώς και τα ενεργειακά ζητήματα. Συζητήθηκε επίσης η περίπτωση του αγωγού EastMed, οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, καθώς και ζητήματα που άπτονται του μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε ότι επρόκειτο για «μια πραγματικά πολύ εποικοδομητική συνάντηση».

«Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις μας στο Κυπριακό. Συζητήσαμε κυρίως τα ενεργειακά ζητήματα και τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της ουκρανικής κρίσης. Την ίδια στιγμή συζητήσαμε και για το μεταναστευτικό», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

«Επικεντρωθήκαμε στο πώς Ελλάδα και Κύπρος μπορούν από κοινού στη βάση ενός ενιαίου προγράμματος να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά αυτά προβλήματα και τις νέες προκλήσεις που έχουν προκύψει, στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί», κατέληξε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα, ο κ. Σιζόπουλος είχε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, με τη βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση