ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνέντευξη Προέδρου: Ξέσπασε κόντρα Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ

Τι αναφέρουν οι δύο πλευρές

ΚΥΠΕ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ με αφορμή τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ. Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «ψες στο "Σίγμα" είδαμε τον άνθρωπο που έγινε συνώνυμο με τη γιγάντωση της διαφθοράς στην Κύπρο, να δηλώνει ήσυχος με τη συνείδησή του». Προσθέτει μάλιστα ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Συναγερμός παραδίδουν μια χώρα με ρεκόρ διαφθοράς και μια πατρίδα με τη διχοτόμηση εντός των πυλών». Απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει ότι «το ΑΚΕΛ επιχειρεί για άλλη μία φορά, να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα, επαναλαμβάνοντας υβριστικές αναφορές και ψεύδη».

Η ανακοίνωση ΚΕ

Το ΑΚΕΛ επιχειρεί για άλλη μία φορά, να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα, επαναλαμβάνοντας υβριστικές αναφορές και ψεύδη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη, γιατί είναι ο Πρόεδρος που πήρε τη χώρα από τα ΄σκουπίδια΄ που οι ίδιοι την ‘πέταξαν’ και την ανέβασε στην επενδυτική βαθμίδα, με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την ΕΕ.

Γιατί με τα έργα του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε ποιοι αποστέρησαν με τα συνθήματα τους σωρεία δικαιωμάτων των εργαζομένων, γιατί τα επανάφερε, γιατί από το 17% ανεργία που παρέδωσαν τη μείωσε στο κάτω του 7%.

Το ΑΚΕΛ δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον Νίκο Αναστασιάδη, γιατί στα δέκα χρόνια διακυβέρνησης αποκαλύφθηκαν σκάνδαλα που άλλοι για δεκαετίες έκρυβαν ‘κάτω από το χαλί΄.

Γιατί σε αυτά τα σκάνδαλα πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί το ίδιο το δικό τους κόμμα.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για το Κυπριακό, αυτό που ερωτώνται και πρέπει να απαντήσουν είναι γιατί επί διακυβέρνησης τους δεν ‘τσίμεντωσαν’ το ΄ναι΄. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως τα όσα επαναλαμβάνουν ως αφήγημα, διαψεύδονται από όσα ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ και διαπραγματευτής κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης κατέθεσε σε σωρεία συνεντεύξεων του.

Λυπούμαστε γιατί το ΑΚΕΛ επιχειρεί, για άλλη μία φορά, να δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα, επαναλαμβάνοντας υβριστικές αναφορές και ψεύδη που έχουν κατ’ επανάληψη, όχι μόνο εξεταστεί, αλλά και απαντήθηκαν από τον λαό στις Βουλευτικές Εκλογές του Μάη του 2021, με κάθετη μείωση των ποσοστών όσων μετέρχονται ανάλογες μεθόδους».

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Ψες στο «Σίγμα» είδαμε τον άνθρωπο που έγινε συνώνυμο με τη γιγάντωση της διαφθοράς στην Κύπρο, να δηλώνει ήσυχος με τη συνείδησή του. Αν ο Συναγερμός δεν είχε ποδηγετήσει όλους σχεδόν τους θεσμούς της χώρας, δεν θα μπορούσε σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης να κοροϊδεύει και από πάνω τον λαό.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Συναγερμός παραδίδουν μια χώρα με ρεκόρ διαφθοράς, πρωταγωνίστρια στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και εξευτελισμένη ανά το παγκόσμιο. Παραδίδουν μια πατρίδα με τη διχοτόμηση εντός των πυλών. Παραδίδουν μια κοινωνία γονατισμένη από την επιθετικότητα των τραπεζών, από την ακρίβεια και τις ανισότητες, από τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο. Η συνέχιση της διακυβέρνησης και της πολιτικής του Συναγερμού είτε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου είτε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη θα βυθίσει πιο βαθιά σε όλα αυτά τα αδιέξοδα που πληρώνει ο λαός και η πατρίδα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πρόεδρος  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση