ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεν. Εισαγγελέας: Εγώ δεν είμαι διεφθαρμένος, όσο και να θέλει ο Ελεγκτής να με παρουσιάσει έτσι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται σήμερα στις 9.30 πμ ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, που λειτουργεί ως Συμβούλιο, η διαδικασία αντεξέτασης του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο νομικός σύμβουλος του Γενικού Ελεγκτή, Τζο Τριανταφυλλίδης, ζήτησε από το Συμβούλιο, επειδή θα απουσιάζει ο κ. Μιχαηλίδης, όπως η κατάθεσή του διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουνίου για να έχει χρόνο να προετοιμαστεί.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Αντώνης Λιάτσος, είπε ότι αυτό θα το δουν αυτό σήμερα, Παρασκευή.

Συνεχής ενημέρωση 

- Γενικός Εισαγγελέας: Η αίτηση κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι δεν στρέφεται εναντίον της καταχώρησης της καταγγελίας στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, αλλά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του παραβίαζε το τεκμήριο της αθωότητας και θεωρώ ότι ενήργησε με ανάρμοστο τρόπο… Είπα ότι αν υπάρχει εμπλοκή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, του Γενικού Εισαγγελέα, του ΠτΔ, θα πρέπει να έχουν συνέπειες. Όταν επιλέγεις να δίνεις τόση λεπτομερή δημοσιότητα και όταν ο άνθρωπος εναντίον του οποίου έγινε η καταγγελία απαλλάσσεται και χωρίς να έχεις κάποιο ηθικό ή νομικό μέρισμα, να σχολιάζεις την απόφαση αθώωσης και να βγαίνεις να λες ότι ξέρεις καλύτερα από την Αρχή και θέτεις τον κόσμο στη λαϊκή ετυμηγορία, είναι ο λόγος που έχουμε μετατρέψει τα πάντα σε λαϊκισμό και λαϊκά δικαστήρια. Ως Γενικός Εισαγγελέας δεν λειτουργώ και δεν θα λειτουργήσω ποτέ έτσι.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Είχατε προειδοποιήσει υπό μορφή απειλής, ότι θα προχωρήσετε με αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή…

- Γενικός Εισαγγελέας: Η συγκάλυψη είναι διαφθορά και εκεί λέει ότι είμαι διεφθαρμένος. Τελειώνοντας και εκδιδόμενη η απόφαση της Αρχής που απάλλασσε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, σε μερικά λεπτά βγήκε ανακοίνωση από το Γενικό Ελεγκτή, που άλλαξε το τροπάριο ότι πήρε μία καταγγελία και έλεγε ότι ξέρει καλύτερα τα γεγονότα και θα τον παραπέμψει σε λαϊκή κρίση. Αυτό είναι το αποκορύφωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Είναι γεγονός ότι από την πρώτη μέρα που διαβίβασε τη σχετική καταγγελία ο Γενικός Ελεγκτης στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, σε δημόσιες δηλώσεις σας, είπατε ότι έπρεπε να είχε συνέπειες ο Γενικός Ελεγκτής.

- Γενικός Εισαγγελέας: Υπηρετώ ένα αξίωμα, σκοπός του οποίου δεν είναι να είναι αρεστός. Πολύ συχνά έχω να πάρω αποφάσεις που σαφώς δεν θα ικανοποιήσουν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού και αλίμονο αν επηρεαζόμουν με το πώς θα γίνω αρεστός. Την ίδια ώρα, έχω διαπιστώσει ότι εκμεταλλευόμενος το θυμό του κόσμου, με τα διάφορα που συμβαίνουν γύρω μας, τα οποιαδήποτε εκάστοτε στη δημοσιότητα φωτεινά θέματα, ο Γενικός Ελεγκτής παρεμβαίνει, στοχοποιεί, ταυτίζεται με την πλειοψηφία της μάζας, λαϊκίζει και προσπαθεί να αποδείξει πρώτον ότι ο ίδιος είναι ένας από αυτούς και συμμερίζεται και ακολουθεί και προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματά τους και δεύτερο ότι εκείνοι εναντίον στους οποίους στρέφεται, είναι εκείνοι που παρεμβαίνουν για να μην γίνουν τα καλά, που αν διοικούσε εκείνος θα έκανε.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: ...Ένα άλλο θέμα είναι για τον κ.Πισσαρίδη και διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να τον εργοδοτήσει το Πανεπιστήμιο, επειδή ήταν 73 ετών. Δεν το επέτρεπαν οι κανονισμοί. Ήταν θέμα τροποποίησης των κανονισμών και αυτό υπέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Τον κατήγγειλε για ανάρμοστη συμπεριφορά, επειδή επέμενε για το θέμα.

- Γενικός Εισαγγελέας: Γίνεται παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή στη δική μου εξουσία. Ο Γενικός Ελεγκτής παρεμβαίνει στη Νομική Υπηρεσία και δίνει νομικές γνωματεύσεις.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του κατέγραψε όλα τα στοιχεία και είχε εντοπίσει ένα θέμα για την τηλεργασία.

- Γενικός Εισαγγελέας: Αν σταματούσε εκεί το θέμα, που για μας έπρεπε να σταματήσει χωρίς τη νομική γνωμάτευση, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον πόλεμο που έγινε με τις διάφορες δημόσιες δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή… Δεν είμαι νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου. Μου είχε δώσει εξηγήσεις ο πρύτανης με όλα τα στοιχεία.

- Πρόεδρος: Η θέση σας είναι ότι ασκώντας τις εξουσίες σας, δεν προχωρήσατε σε δίωξη και το παράπονό σας είναι οι ενέργειες του Ελεγκτή.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει άτομο που εντόπισε διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Λίγο πριν το 2023, περί τα μέσα του 2022 ηγέρθη θέμα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και είχατε κι εσείς εμπλοκή… Για ποιο λόγο, για ένα απλό θέμα, του απαντήσατε, αφού μιλήσατε με τον πρύτανη, ότι δεν θα προχωρήσετε;

- Γενικός Εισαγγελέας: Κοντά μου ήρθε μία επιστολή για ποινική δίωξη, όχι για χειρισμό από τη Νομική Υπηρεσία. Μετά που εστάλη και επιστολή από τον πρύτανη με κάποιες εξηγήσεις…. Ενημερώθηκε ο Γενικός Ελεγκτής, που απάντησε πίσω πως το θέμα θεωρείται λήξαν….

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Η έκθεση για το κράτος δικαίου για το 2023 θέλουμε να την καταθέσουμε, για να επαληθεύσουμε αυτά που λέει ο μάρτυρας.

- Πρόεδρος: Δεν θα δεχθούμε νέο έγγραφο αν δεν ξέρουμε το λόγο.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Μέσα στην έκθεση εγείρεται το θέμα της σύγκρουσης των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα, θέμα που εγείρει και ο Γενικός Ελεγκτής.

- Πρόεδρος: Δεν είναι αυτό που αφορά το Συμβούλιο.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Προσπαθείτε να ρίξετε τις καθυστερήσεις της Νομικής Υπηρεσίας στον Γενικό Ελεγκτή. Το γεγονός ότι αρμόδιο όργανο της ΕΕ έχει θέση το θέμα για την Κύπρο, είναι ένα από τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης.

- Πρόεδρος: Δεν είναι αυτό που εννοεί, μας είπε για τις απαντήσεις στην Ελεγκτική.

- Γενικός Εισαγγελέας: Όταν μας μιλάει η Ελεγκτική για ένα διεφθαρμένο Εισαγγελέα, για ένα διεφθαρμένο πρύτανη, κάνει κακό στην εικόνα της χώρας και καταρρέουμε στους δείκτες διαφθοράς, επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι τα πάντα είναι διεφθαρμένα.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Δεν πιστεύετε ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό διαφθοράς; Δεν μιλώ για σας.

- Γενικός Εισαγγελέας: Εγώ δεν είμαι διεφθαρμένος κύριε Κληρίδη, όσο και να θέλει ο Γενικός Ελεγκτής να με παρουσιάσει έτσι.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Δυστυχώς, αυτό είναι εμμονή και είναι αυτή η εμμονή που μας οδήγησε εδώ.

- Γενικός Εισαγγελέας: Στις αρμοδιότητές του βάσει συντάγματος, θεωρώ ότι ενήργησα ορθώς... Η συμπεριφορά, οι αναρτήσεις, οι συνεντεύξεις, έχουν φτάσει σε ένα σημείο που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της Νομικής Υπηρεσίας. Μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί να σπαταλάτε παραγωγικά, χάνουμε πάμπολλες ώρες στο να χειριζόμαστε όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε από το Γενικό Ελεγκτή…

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Ποιο συνταγματικό δικαίωμα επικαλείστε;

- Γενικός Εισαγγελέας: Εκείνο που αναφέρει το ρόλο του Εισαγγελέα ως νομικό σύμβουλο του κράτους. Αμφισβητεί το δικαίωμα που συμβούλευσα τον Αρχηγό της Αστυνομίας να μην δώσει κάποια ονόματα…

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Η ερώτηση είναι εσείς που κόπτεστε για τη διαφάνεια, που κατηγορήσατε τον Γενικό Ελεγκτή ότι δεν έδωσε στοιχεία στο Υπουργείο Οικονομικών, ποια είναι η ένστασή σας να τα δώσετε τα στοιχεία;

- Πρόεδρος: Η ερώτηση είναι για ποιο λόγο στα πλαίσια της διαφάνειας δεν δόθηκαν τα στοιχεία και μπορεί να απαντηθεί.

- Γενικός Εισαγγελέας: Ο σκοπός του, που μετά αποκάλυψε και θεωρώ ότι είναι από τις μεγαλύτερες περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς, απευθύνθηκε στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι καταλαβαίνει ότι και εκείνος και ο Γενικός Εισαγγελέας δεν θέλουν να του δώσουν τα ονόματα των εξωδίκων που έσβησαν. Είναι μία απροκάλυπτη εκσφενδόνιση σοβαρότατης καταγγελίας ότι η έγνοια μου ήταν να μην φανεί για ποια εξώδικα σβήσαμε τα ονόματα…

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Στις 25/2/2023 ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε λεπτομέρειες από την Αστυνομία, για τα εξώδικα της περιόδου 2019-2021. Και λεπτομέρειες για κάποιες υποθέσεις…

- Γενικός Εισαγγελέας: Επειδή ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να μην αρχίσει ή να αρχίσει ποινική δίωξη, όσο και να θέλει με διάφορα τεχνάσματα ή τρόπους, να μπει σε αυτό το θέμα ο Γενικός Ελεγκτής, είναι άλλο.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Είναι μία μεγαλύτερης κατηγορίας τα εξώδικα πρόστιμα, οι υποθέσεις που θέτει ο Γενικός Ελεγκτής… Δεν έγινε ο έλεγχος.

- Γενικός Εισαγγελέας: Μαζεύουμε διάφορες αναφορές, ανάμεσα σε αυτές και τις ανοίκειες επιθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Τελειώνω για το Υπουργείο Οικονομικών. Με επιστολή του, το Υπουργείο Οικονομικών κατηγόρησε τον Γενικό Ελεγκτή ότι διέρρευσε εμπιστευτικά έγγραφα και συγκεκριμένα το συμβόλαιο της μιας συμφωνίας, που απέστειλε στη Βουλή. Γι’ αυτό το λόγο κατηγορείτε το Γενικό Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά, με διαρροή διαβαθμισμένου εγγράφου, για να βλάψει τα συμφέροντα της ΚΔ.

- Γενικός Εισαγγελέας: Εισηγούμαι να μελετήσετε το νόμο του 2021 που αναφέρεστε, επειδή είναι ένας πολύ σοβαρός νόμος. Αναγκάστηκα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις, ότι ο καθορισμός της διαβάθμισης ενός εγγράφου γίνεται από το συγγραφέα και όχι από τον παραλήπτη… ο Γενικός Ελεγκτής δεν ενήργησε σωστά…

- Γενικός Εισαγγελέας: Υπάρχουν αρκετά έγγραφα που συνοδεύουν την αίτηση…

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Ο Γενικός Ελεγκτής, ασκώντας τα καθήκοντά του, διαπίστωσε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για την υπογραφή των συμβολαίων…

- Γενικός Εισαγγελέας: Οι γνωματεύσεις ήταν προς το Υπουργείο Οικονομικών και ο κύριος Μιχαηλίδης τις πήρε και έκανε αυτά που έκανε.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Άσκησε τα καθήκοντά του και υπέδειξε τις παρανομίες του κράτους.

- Γενικός Εισαγγελέας: Διαφωνώ πλήρως και αν έχετε τόσο έντονη άποψη για το θέμα, τίθεται το θέμα υπογραφής συμβολαίων δικηγόρων που συζητήσαμε χθες.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Μα γιατί επιμένετε σε αυτό το θέμα;

- Πρόεδρος: Έκλεισε το θέμα.

- Γενικός Εισαγγελέας: Πρώτο, εγώ δεν ήξερα καθόλου, ούτε με ενδιέφερε ποια ήταν τα άτομα. Από δημοσιεύματα διαπίστωσα ότι ήταν γιος υπουργού. Δεν έχει καμία σχέση για την απόφασή μου να μην πάρω δικαστήριο τον υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της ΕΦ. Δεύτερο, ο Γενικός Ελεγκτής μου είπε στην επιστολή του ότι είχε καταγγείλει στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς το γεγονός ότι υπήρχαν παιδιά επωνύμων.

- Άρα, απορρίπτω όσα λέει ο κύριος Κληρίδης ότι ήθελα να συγκαλύψω κάτι… Εγώ αρνήθηκα να τους διώξω ποινικά και κατηγορήθηκα ότι είμαι διεφθαρμένος.

- Ο δικηγόρος του Γενικού Ελεγκτή επιμένει υποβάλλοντας ερωτήσεις για το θέμα της Εθνικής Φρουράς υποστηρίζοντας πως για συγκεκριμένους λόγους ο Γενικός Εισαγγελέας δεν προχώρησε σε ποινική έρευνα.

- Γενικός Εισαγγελέας: Δεν γνωρίζω και δεν διαβάζω τις εκθέσεις του Ελεγκτή αν δεν υπάρχει λόγος να τα διαβάσω. Στην επιστολή που μου ζήτησε να προχωρήσω με ποινική δίωξη, μου ανέφερε για συγκεκριμένη περίοδο και συγκεκριμένους στρατιώτες που δεν κάλυπτε την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Ο Γενικός Ελεγκτής ετοίμασε έκθεση που είναι του 2023 και καταγράφει ότι ο αριθμός των στρατιωτών που υπηρετούν στο ΓΕΕΦ ως καφετζίες αυξήθηκε όταν ο Βοηθός Εισαγγελέας ήταν υπουργός Άμυνας.

- Γενικός Εισαγγελέας: Το μόνο ουσιώδες, κατά την γνώμη μου, είναι πώς απάντησε ο Γενικός Ελεγκτής, στην άσκηση των δικαιωμάτων μου. «Οι υπουργοί που αρνούνται να υπακούσουν στους ελέγχους τους είναι ένοχοι κατάχρησης εξουσίας». Εγώ ως ο νομικός τους σύμβουλος και ο καθ’ ύλη αρμόδιος για τις ποινικές τους διώξεις, τους παρέχω εκ των υστέρων ή των προτέρων κάλυψη.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Άρα, αποφασίζετε εσείς αυτό που έπρεπε να αποφασίσει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

- Γενικός Εισαγγελέας: Τις τελευταίες ημέρες εξέφρασα τη θέση μου ότι αν κάποιο πράγμα εμπίπτει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Γενικού Ελεγκτή και χρειάζεται ποινική διερεύνηση, είναι κάτι το οποίο μπορώ να το κρίνω και εγώ, ως νομικός σύμβουλος του κράτους.

- Ο δικηγόρος του κύριου Μιχαηλίδη απευθυνόμενος στον Γενικό Εισαγγελέα σημείωσε: «φράξατε το δρόμο για διερεύνηση της υπόθεσης, όπως την είχε ορίσει ο Γενικός Ελεγκτής».

- Γενικός Εισαγγελέας: Η πρώτη φορά που τέθηκε το θέμα ενώπιον μου ήταν από την έκθεση του Ελεγκτή που μου ζητούσε να προχωρήσω με ποινική έρευνα κατά του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της ΕΦ… Εδώ ο κος Σαββίδης ξεκαθαρίζει πως, μελέτησε το θέμα, επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους και ενημέρωσε τον Ελεγκτή πως δεν θα προχωρήσει σε ποινική διερεύνηση.

- Ο συνήγορος του Γενικού Ελεγκτή υποβάλει ερώτημα στον Γενικό Εισαγγελέα για το Υπουργείο Άμυνας.

- Πρόεδρος: Το ζητούμενο είναι πότε εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και να μας πείτε αν ο Εισαγγελέας ήταν μέλος του Υπουργικού ή όχι.

- Γενικός Εισαγγελέας: Το ζητούμενο είναι ότι οι ειδικές εκθέσεις που έκανε ο Ελεγκτής για την Μαρίνα και το καζίνο, υποβλήθηκαν για άμεση διερεύνηση στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

- Δικηγόρος Γενικού Ελεγκτή: Το έχουμε εντοπίσει. Είναι μεταξύ των ετών 2018-2020 που εγκρίθηκαν οι αιτήσεις…

- Πρόεδρος: Εκδόθηκαν σε διάφορες ημερομηνίες δεν είναι μόνο μία.

- Το Δικαστήριο χρειάστηκε λίγο χρόνο να βρει το τεκμήριο (δημοσίευμα) στο οποίο αναφέρθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας.

- Ακολούθως ο Γενικός Εισαγγελέας θέλησε να ξεκαθαρίσει για τα υπονοούμενα, όπως είπε, από πλευράς του συνηγόρου του Γενικού Ελεγκτή, σε σχέση με το κατά πόσον ο κύριος Σαββίδης ήταν στο Υπουργικό όταν εγκρίθηκαν οι πολιτογραφήσεις για τη Μαρίνα της Αγίας Νάπας. Ο Γενικός Εισαγγελέας διευκρίνισε ως προς αυτό: «Είχα πει ότι δεν θυμόμουν αν ήμουν υπουργός, έχοντας βρει δημοσίευμα από την έκθεση της Ελεγκτικής για το θέμα, διαπιστώνω ότι από την ίδια την έκθεση, η έγκριση δόθηκε στις 21/8/2020, όταν ήμουν Γενικός Εισαγγελέας και άρα δεν ήμουν στο Υπουργικό ούτε εγώ, ούτε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας».

- Ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκινώντας η σημερινή διαδικασία, 3η στη σειρά αντεξέτασή του, αναφέρθηκε στις εκθέσεις που δόθηκαν στην Αστυνομία, «Στις 22/8/22 ο Ελεγκτής είχε εκδώσει την έκθεση για διαβατήρια. Την επόμενη ο Βοηθός Εισαγγελέας του έστειλε επιστολή και του έλεγε ότι “αν κατά την γνώμη σας προκύπτουν ποινικές ευθύνες, να μας στείλετε τα στοιχεία που έχετε για να δούμε αν διερευνάται σχετική ποινική υπόθεση”. Μη έχοντας λάβει ανταπόκριση από το Γενικό Ελεγκτή, η κυρία Έλενα Κλεόπα στις 7/9/22 του έστειλε υπενθυμιστική επιστολή και του ζήτησε όλα τα στοιχεία που έχει για να δοθούν οδηγίες. Μη έχοντας λάβει απάντηση από τον Γενικό Ελεγκτή στις 17/10/22, άλλη λειτουργός η κυρία Πωλίνα Ευθυμίου, έστειλε άλλη υπενθυμιστική επιστολή στο Γενικό Ελεγκτή. Του ζητούσε τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και στις 24/10/22 ο Γενικός Ελεγκτής απευθυνόμενος προς το Γενικό Εισαγγελέα απέστειλε επιστολή με την έκθεσή του, την τελική, στην οποία ρητά αναφέρει ότι περιλαμβάνονται σε αυτή τόσο οι πολιτογραφήσεις για τη Μαρίνα, όσο και ένας άλλος πίνακας με ενδιάμεσες εκθέσεις, για τις οποίες παραπέμπει το Γενικό Εισαγγελέα και παραθέτει τα ευρήματά του πλήρως για τις προηγούμενες εκθέσεις που είναι ΥΠΕΣ 31/1/2020, Ειδική έκθεση ΥΠΕΣ 2 24/9/2020, ΥΠΕΣ 4 27/11/2020 -στο σημείο αυτό ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για εκείνη του υπέβαλαν από πλευράς Γενικού Ελεγκτή πως δεν έδωσε στην Αστυνομία- έκθεση Υφυπουργείου Τουρισμού του 26/2/2021»…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση