ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζεται η περιοδεία του Νίκου Χριστοδουλίδη στην επαρχία Λευκωσίας

Για τρίτη ημέρα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες Οίκος, Καλοπαναγιώτης, Μουτουλλάς και Πεδουλάς συζήτησε με τους κατοίκους των κοινοτήτων αυτών ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της τρίτης μέρας της περιοδείας του με λεωφορείο στην επαρχία Λευκωσίας υπό τον τίτλο «Δύναμη σε Κίνηση».

Ο κ. Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τους προέδρους, τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων, αλλά και τους κατοίκους των κοινοτήτων για τις προγραμματικές του θέσεις σχετικά με την ενίσχυση της υπαίθρου, καθώς και τρόπους προσέλκυσης νέων, ώστε να ανασχαιτιστεί η αστυφιλία και η ερήμωση της περιοχής.

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μιας διαφορετικής υπηρεσίας ή και υποδομής σε κάθε κοινότητα του συμπλέγματος, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων. Ανέφερε ότι τα δύο βασικά θέματα που εξετάσουν οι γονείς, είναι η παιδεία και η υγεία. Χωρίς την ύπαρξη ικανοποιητικών υποδομών στους δύο αυτούς τομείς, είναι δύσκολο να κρατηθούν οι νέοι στις κοινότητές τους, ή και να επιστρέψουν άλλοι.

Τόσο οι κάτοικοι των κοινοτήτων, όσο και οι τοπικοί παράγοντες, υπέδειξαν τα προβλήματα, τις προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν, προτείνοντας τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής στην περιοχή, η οποία θα προσέλκυε φοιτητές και θα αναζωογονούσε τις ορεινές περιοχές.

Οι κάτοικοι ευχαρίστησαν θερμά τον κύριο Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη και το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση