ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συντήρηση υφιστάμενων θέσεων τα έργα της ΕΦ στο Πύργο Τηλλυρίας

Ζητήθηκε ενημέρωση από τα Ηνωμένα Έθνη - απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με ιδιαίτερη προσοχή οι αρχές της Δημοκρατίας παρακολουθούν, το τελευταίο διάστημα τις τουρκικές κινήσεις κατά μήκος της πράσινης γραμμής και τα θέματα τα οποία εγείρονται κατά διαστήματα από τις κατοχικές αρχές. Ένα τέτοιο αφορά τους τουρκικούς ισχυρισμούς για παραβιάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του στρατιωτικού στάτους κβο, στην περιοχή Τηλλυρίας.

Ισχυρισμοί οι οποίοι απορρίπτονται από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας σε επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη. Συγκεκριμένα όπως μεταδόθηκε τις προηγούμενες μέρες, οι κατοχικές αρχές εξέφρασαν έντονη ανησυχία για έργα που πραγματοποιεί η Εθνική Φρουρά σε συγκεκριμένη περιοχή στο Πύργο Τηλλυρίας. Οι κατοχικές αρχές κάνουν λόγο για νέα οχυρωματικά έργα κάτι που απορρίπτεται από της αρχές της Δημοκρατίας. Σε επιστολή προς τα Ηνωμένα Έθνη και την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αναφέρεται πως τα έργα που πραγματοποιήθηκαν αφορούν αντικατάσταση παλαιών υφιστάμενων θέσεων, που δεν παραβιάζουν το στάτους κβο της περιοχής και έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ», η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο ενίσχυσης των ελέγχων στην περιοχή και για ζητήματα παράνομης διακίνησης προσώπων, προχώρησε στη συντήρηση υφιστάμενων έργων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εθνική Φρουρά έχει τερματίσει την πραγματοποιήσει νέων αμυντικών έργων από το τέλος της δεκαετίας του 1990. Οι κατοχικές αρχές υποστηρίζουν πως η Ε.Φ πραγματοποίησε νέα οχυρωματικά έργα, κοντά σε σημείο από το οποίο διέρχονται Ε/κ και Τ/κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X