ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύσκεψη για πυρκαγιές: Επαναβεβαιώθηκαν οι σχεδιασμοί

Οι αρχές θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες λόγω της ενίσχυσης των πτητικών μέσων με δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην επιβεβαίωση των σχεδιασμών και πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ, τα οποία έχουν ελεγχθεί στην πράξη από τις χθεσινές πυρκαγιές, προχώρησε η σημερινή ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αντικείμενο την πρόληψη των πυρκαγιών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας ότι οι αρχές θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες λόγω της ενίσχυσης των πτητικών μέσων με δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

«Κατά τη σύσκεψη επιβεβαιώθηκαν τα πρωτόκολλα και οι σχεδιασμοί κάτι που σε κάθε περίπτωση ελέγχθηκε και χθες στην πράξη όταν αντιμετωπίζονταν ταυτόχρονα τέσσερις πυρκαγιές στις ελεύθερες περιοχές και είχαμε και την πυρκαγιά στον κατεχόμενο Κορμακίτη και μάλιστα με περιορισμένο αριθμό πτητικών μέσων», ανέφερε σε δήλωση μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κούσιος.

Ανέφερε ακόμη ότι όπως είναι γνωστό, τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμα για να επιχειρήσουν ακόμα τέσσερα πτητικά μέσα, ειδικότερα δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. «Είναι προφανές ότι αυτό θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες πυρόσβεσης στις αρμόδιες Υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Κούσιος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή όσα αναφέρθηκαν από τους αρμόδιους φορείς και έδωσε οδηγίες για την άμεση επίλυση συγκεκριμένων θεμάτων που αναφέρθηκαν, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός περιοχών εντός των πόλεων και καθαρισμός στην παραμεθόριο περιοχή και για ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X