ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Συζήτηση για τροποποίηση της νομοθεσίας για τους ουσιοεξαρτημένους καταδικασθέντες

Η Δημοκρατία δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, ούτως ώστε με την ψήφιση του νόμου, αυτός να μπορέσει να εφαρμοστεί προς όφελος των ανήλικων παραβατών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άρχισε την Τετάρτη (06/11) στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής η συζήτηση για τροποποίηση της νομοθεσίας του περί Θεραπείας Κατηγορούμενων και Καταδικασθέντων Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημένων, η οποία αφορά στην ασφαλή φύλαξη των ανηλίκων ουσιοεξαρτημένων προσώπων.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία ψηφίστηκε το 2016 και με αυτή προβλέπεται η δυνατότητα σε κατηγορούμενους ή καταδικασθέντες ουσιοεξαρτημενους να εντάσσονται σε προγράμματα απεξάρτησης, μετά από αξιολόγηση, ως εναλλακτική επιλογή αντί της φυλάκισης, ώστε να μπορέσουν με την έκτιση της ποινής τους να επανενταχθούν -κατά το δυνατόν- όσο πιο ομαλά γίνεται στην κοινωνία.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τη συνέδρια της Επιτροπής Νομικών, δυστυχώς η Δημοκρατία δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, ούτως ώστε με την ψήφιση του νόμου, αυτός να μπορέσει να εφαρμοστεί προς όφελος των ανήλικων ουσιοεξαρτημένων παραβατών.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, είπε ότι η διαπίστωση του κόμματος τους είναι ότι «δυστυχώς διαχρονικά η πολιτεία δεν έχει κατορθώσει να διαμορφώσει κατάλληλους, ασφαλής χώρους φύλαξης ανήλικων παραβατών, είτε αυτοί είναι ουσιοεξαρτημένοι είτε απλοί παραβάτες ζητήσαμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μας διευκρινίσει κατά πόσον τυχόν ψήφιση της νομοθεσίας θα συνεπαγόταν και άμεση εφαρμογή της».

Σημείωσε, παράλληλα, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, γιατί όπως είπε, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης με πολλή υπευθυνότητα συμφώνησε ότι δυστυχώς η Δημοκρατία δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, ούτως ώστε με την ψήφιση του νόμου αυτός να μπορέσει να εφαρμοστεί προς όφελος των ανήλικων ουσιοεξαρτημένων παραβατών.

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Νομικών συμφώνησε όπως δοθεί περίοδος ενός μηνός στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να επανέλθει με συγκεκριμένες πρακτικές εισηγήσεις.

Διεμήνυσε πως πρόθεση της Βουλής είναι να ψηφίσει τη νομοθεσία, πλην ωστόσο, θέλει να ψηφίζει νομοθεσίες, που να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Εξαπλάσια απ' ό,τι θεωρείτο προηγουμένως η ηλικία του Νείλου

«Ας μην ξεχνούμε ότι το όνομα του ποταμού Νείλος είναι καθαρά αρχαίο Ελληνικό από το γιο του Κόδρου, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  22:26

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Ο Νουρής σαν βουλευτής πιέζει για ικανοποιήσεις συμφερόντων και «πολεοδομικές χαλαρώσεις» όπως με το ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X