ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συζήτηση ΠτΒ - Σ. Ιωάννου για τα μέτρα Βουλής για Αμμόχωστο

Η Πρόεδρος της Βουλής με τις δηλώσεις της μας έδειξε ότι, όχι μόνο κατέχει πλήρως το θέμα της Αμμοχώστου, αλλά και ότι οι απόψεις μας συμπίπτουν πλήρως, 100%, είπε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης

ΚΥΠΕ

Τα μέτρα τα οποία μπορεί η Βουλή να λάβει για να βοηθήσει την κατεχόμενη Αμμόχωστο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται, συζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και αντιπροσωπεία του δήμου της κατεχόμενης πόλης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δήμαρχος Σίμος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο της Προέδρου της Βουλής, ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε εποικοδομητική και φιλική τη συζήτηση, προσθέτοντας ότι «η Πρόεδρος της Βουλής με τις δηλώσεις της μας έδειξε ότι, όχι μόνο κατέχει πλήρως το θέμα της Αμμοχώστου, αλλά και ότι οι απόψεις μας συμπίπτουν πλήρως, 100%».

Ο κ. Ιωάννου είπε ακόμη ότι «πρέπει να είμαστε όλοι μονιασμένοι και ομόφωνοι, ειδικά για το θέμα της Αμμοχώστου».

Ανέφερε ότι συζήτησαν «τα μέτρα τα οποία μπορεί η Βουλή να λάβει για να βοηθήσει την Αμμόχωστο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται» και πρόσθεσε ότι αποφάσισαν με την Πρόεδρο της Βουλής «να είναι σε συνεχή επαφή» για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και μπορεί η Βουλή ή η Πρόεδρος της Βουλής, που κατάγεται από την Αμμόχωστο, να το αντιμετωπίσει.

«Είπαμε όλοι ότι δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία μας και ότι πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», ανέφερε και πρόσθεσε ότι με την Πρόεδρο της Βουλής είδαν «κάποια προβλήματα που σίγουρα θα προκύψουν», όπως είπε, «μετά την ανακοίνωση του Προέδρου της Τουρκίας για επιστροφή των ιδιοκτητών της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κάτω από κατοχική διοίκηση».

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου είπε ακόμη ότι «πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο ποια θα είναι τα προβλήματα, χωρίς να τον διχάσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν λέγοντας ότι παρά να τα χάσω όλα θα επιστρέψω».

«Από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε ποιες ευθύνες, πολιτικές ή οικονομικές, θα ακολουθήσουν» για αυτούς που θα επιστρέψουν, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που δεν είναι τόσο θετικές ή ευοίωνες για κάποιο που θέλει να επιστρέψει, όπως είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους, η μεταφορά του τίτλου στο τ/κ κτηματολόγιο και η από ιδίαν, ιδιωτική πρωτοβουλία», η ανοικοδόμηση οτιδήποτε ιδιοκτησίας έχει κάποιος.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι ο Δήμος Αμμοχώστου συμβουλεύει και τους εξηγεί ποια προβλήματα θα προκύψουν «όχι μόνο για την Αμμόχωστο αλλά για ολόκληρο τον κυπριακό λαό», προσθέτοντας ότι «από εκεί και πέρα έχει το συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίσει ο καθένας μόνος του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στην αντιπροσωπεία ότι είναι η ώρα της εθνικής ενότητας και των διπλωματικών διεργασιών που πρέπει να γίνουν για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς. Ανέφερε επίσης ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρωτοβουλία της για την αποστολή σχετικής επιστολής σε ομολόγους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση