ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τ/κ δημοσκόπηση: 32,20% πιστεύει ότι η κατάσταση στο Κυπριακό θα παραμείνει ως έχει

25,10% έδωσε ως απάντηση ότι το μοντέλο λύσης που είναι επικρατέστερο βασίζεται στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδίας

ΚΥΠΕ

Η κατάσταση στο Κυπριακό θα παραμείνει ως έχει υποστήριξε το 32,20% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που διενήργησε τον Οκτώβριο του 2021 στα κατεχόμενα η τ/κ εφημερίδα «Detay» με δείγμα 1.161 ατόμων, με τη μέθοδο των κατ’ ιδίαν συνεντεύξεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην ερώτηση «Ποιο μοντέλο λύσης θεωρείτε το επικρατέστερο σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού», ποσοστό 32,20% των συμμετεχόντων εξέφρασε την άποψη ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει, 25,10% έδωσε ως απάντηση ότι το μοντέλο λύσης που είναι επικρατέστερο βασίζεται στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδίας ενώ το 24,80% απάντησε ότι επικρατέστερη είναι η λύση δύο κρατών.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, το 4,40% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η λύση θα εδράζεται στην προσάρτηση των κατεχομένων με την Τουρκία, το 2,90% απάντησε ότι η λύση θα επέλθει σταδιακά με βάση το δίκαιο και τέλος το 1,20% απάντησε ότι διαβλέπει λύση συνομοσπονδίας.

Το 9,40% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη ή δεν απάντησε.

Στην ερώτηση «Που κατατάσσετε τον εαυτό σας, όσον αφορά την εθνότητα» το 49% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι είναι Τουρκοκύπριοι, το 31% Κύπριοι, το 18% Τούρκοι και το 2% έδωσε άλλη απάντηση.

Στην ερώτηση «Αν γίνονταν γενικές εκλογές στη χώρα αυτή την Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν, Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP): 39,53%, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP): 25,26%, Κόμμα του Λαού (HP): 9,36%, Κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (TDP): 8,77%, Κόμμα της Αναγέννησης (YDP): 6,84%, Δημοκρατικό Κόμμα (DP): 6,24%, Εθνικό Κόμμα (MP): 2,67% και άλλα κόμματα απάντησε το 1,3% των ερωτηθέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση