ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τ/κ ηγεσία: Αναμένουν 3000 προσφυγές στην «επιτροπή» για το Βαρώσι

«Αναμένουμε περίπου 3.000 αιτήσεις ιδιωτικής ιδιοκτησίας στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας», αναφέρει νέο τ/κ ανακοινωθέν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ανακοινωθέν για την κλειστή πόλη της Αμμοχώστου εξέδωσε την Δευτέρα η ηγεσία του Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με το τ/κ ανακοινωθέν η τ/κ πλευρά αναμένει 3000 προσφυγές ε/κ για την διεκδίκηση ακίνητων περιουσιών στην περιοχή.

«Ως γνωστόν, η Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας (TMK) είναι μια αποτελεσματική εγχώρια νομική οδός, αναγνωρισμένος θεσμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο των ενεργειών του TMK και του διεθνούς δικαίου, παρέχονται λύσεις σχετικά με τα ακίνητα που εγκατέλειψαν οι Ελληνοκύπριοι στη χώρα μας μετά το 1974», επισημαίνεται στην αρχή του τ/κ ανακοινωθέντος. Στην συνέχεια, τονίζονται τα εξής: «Η περιοχή αυτή είναι έκτασης 3.525.175 τετραγωνικών μέτρων (2.634 στρέμματα) και αναμένουμε περίπου 3.000 αιτήσεις (προσφυγές) ιδιωτικής ιδιοκτησίας προς την TMK. Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 344 αιτήσεις στο TMK σχετικά με το Κλειστό Βαρώσι. Ο τρόπος αναζήτησης των δικαιωμάτων όλων των δικαιούχων, συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης ΕΒΚΑΦ, στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΤΔΒΚ, είναι σαφής. Η Διοίκηση των Ιδρυμάτων διεκδικεί ήδη αυτά τα δικαιώματα προσφεύγοντας σε νομικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης αυτή της ΤΜΚ, σε διάφορες περιπτώσεις».

«Το Βαρώσι ανήκει στην ΤΔΒΚ»

Τέλος, η ηγεσία του Ερσίν Τατάρ στέλνει το εξής μήνυμα: «Με βάση την αρχή που καθορίστηκε από την ΤΔΒΚ στο πλαίσιο του ανοίγματος του Βαρωσιού επιτράπηκε σε πραγματικά και νομικά πρόσωπα που είναι νόμιμοι δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων κατοίκων του Κλειστού Βαρωσιού, να βρουν ένα ένδικο μέσο μέσω του TMK. Ένα τέτοιο άνοιγμα θα οδηγούσε στην ένταξη του Κλειστού Βαρωσιού, το οποίο αποτελεί το έδαφος του TRNC, στη καθημερινή ζωή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το γεγονός ότι η κυριαρχία και η διαχείριση της περιοχής του Βαρωσιού ανήκει στην ΤΔΒΚ είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Η προτεραιότητα για το κράτος μας είναι το άνοιγμα αυτής της περιοχής, η οποία έχει κλείσει εδώ και 47 χρόνια, προς το συμφέρον όλου του νησιού και δεν τίθεται ζήτημα οπισθοχώρησης (από την υλοποίηση του σχεδίου)».

Τι προηγήθηκε;

Υπογραμμίζεται ότι προηγουμένως ο κ. Τατάρ, στην Αττάλεια είχε δηλώσει στο Πρακτορείο Ανατολίας ότι επίκειται η επιστροφή ακίνητων περιουσιών στους ε/κ στο Βαρώσι. Λίγο μετά ο «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου προχώρησε σε επιδιορθωτικής υφής δήλωση, με την οποία απέκλειε την επιστροφή της πόλης στην ε/κ πλευρά και επικαλούταν δικαιώματα και τίτλους ιδιοκτησίας του ΕΒΚΑΦ. Τέλος, και ο «Πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ από την πλευρά του πριν από λίγο έδωσε στην δημοσιότητα τον αριθμό «344», ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο ανακοινωθέν της τ/κ ηγεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση