ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:43
 

Τ/κ ηγεσία: Προειδοποιεί για οικονομική κατάρρευση

Μετά το τέλος του κορωνοϊού χιλιάδες τ/κ μικρές και μεσαίες εταιρίες ενδέχεται να μην επιτρέψουν ποτέ στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η τουρκοκυπριακή κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης του κορωνοϊού. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να πτωχεύσουν και να διακόψουν οριστικά τις λειτουργίες τους. Τα χρονικά περιθώρια εξανεμίζονται και η τ/κ πλευρά δεν έχει άλλη λύση παρά να εστιάσει σε νέες έκτακτες πρωτοβουλίες.

Αυτό προειδοποιεί νέα έκθεση του Συμβουλίου Οικονομίας της τ/κ ηγεσίας, η οποία θέτει υπό το μικροσκόπιο της τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του ιού

Η νέα έκθεση δημιουργήθηκε μετά από επαφή και σειρά συνεντεύξεων με εκπρόσωπους μικρών και μεσαίων τ/κ επιχειρήσεων, οι οποίες διέκοψαν την λειτουργία τους στις 14 Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού. 150 τ/κ επεσήμαναν στην ηγεσία ότι η καθημερινότητα και το επίπεδο ζωής τους απειλούνται από τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του νέου ιού.

Σύμφωνα με την ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί, ο κορωνοϊός εκθέτει σε οικονομικούς κινδύνους 32 χιλιάδες εργαζόμενους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το 12% των εργαζομένων πλέον δεν είναι σε θέσει να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας. 6,400 εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας. 25,600 άτομα έρχονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της πείνας. Η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί συγκέντρωσε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας σε μια έκθεση, την οποία παρέπεμψε στην «πρωθυπουργία».

128,000 άτομα αντιμέτωπα με την πείνα

Η νέα έκθεση αφορά το 80% των περίπου 10μ000 τ/κ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν διακόψει την λειτουργία τους εξαιτίας των μέτρων που λήφθηκαν από την «κυβέρνηση» για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.  Εξαιτίας των μέτρων 32000 άτομα έχουν διακόψει την καθημερινή εργασία τους. Με αυτόν τον τρόπο από τα μέτρα επηρεάζονται 128000 τ/κ, γεγονός που εντείνει την ανησυχία της τ/κ ηγεσίας.  Η ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί προειδοποιεί ότι μετά το τέλος του κορωνοϊού χιλιάδες τ/κ μικρές και μεσαίες εταιρίες ενδέχεται να μην επιτρέψουν ποτέ στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X