ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κόλπα των spyware και τα πολιτικά παιχνίδια

Τι έμαθαν οι ευρωβουλευτές κατά την παρουσία τους στη Λευκωσία και ποια είναι τα επόμενα βήματα των Βρυξελλών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το προσχέδιο της έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μακροσκελές και αναλυτικό, όμως στην περίπτωση της Κύπρου ένα σημαντικό μέρος των πληροφοριών αποτελούσαν επανάληψη γνωστών πληροφοριών και ζητημάτων που αφορούν την απουσία των απαραίτητων θεσμικών πλαισίων.

Παρά την επιμονή της κυπριακής κυβέρνησης πως ουδέποτε έδωσε άδεια εξαγωγής για προϊόντα παρακολούθησης, οι ευρωβουλευτές έχουν ενημερωθεί για τα «κόλπα» με τα οποία μια εταιρία μπορεί να το κάνει.

Εκ των πραγμάτων, η Κομισιόν μπορεί μόνο να αναμένει την έκδοση και έγκριση της έκθεσης από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τον Μάρτιο, οπότε και λήγει η εντολή της PEGA, ή τον Ιούνιο αν παραταθεί (η εντολή μιας ερευνητικής επιτροπής μπορεί να παραταθεί δύο φορές για τρεις μήνες. Η Κομισιόν θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε σχέση με τον κανονισμό για τα προϊόντα διπλής χρήσης ή για παραβίαση του κράτους δικαίου, όμως σε αυτή τη φάση κάτι τέτοιο είναι αρκετά απομακρυσμένο.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση