ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του Π. Δημητρίου

Τι ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κατά τη χθεσινή νύχτα κύλησαν όλα ομαλά, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος για την κατάσταση της υγείας του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Πέτρου Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» ο κ. Πελεκάνος είπε πως τις επόμενες μέρες ο κ. Δημητρίου αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως ο Υφυπουργός σε περίπου ένα μήνα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντα του.

Από την πλευρά του, ο Δρ Σωτηρίου επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο κ. Δημητρίου «ξύπνησε, είναι καλός, είναι στον αναπνευστήρα και προχωρά κανονικά», προσθέτοντας ότι σήμερα πιθανώς να βγει από την εντατική.

Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Δημητρίου αναμένεται ότι θα έχει πλήρη ανάρρωση.

Ο κ. Δημητρίου παρουσιάστηκε την Τρίτη επειγόντως στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, καθώς παρουσίασε ασταθή στηθάγχη και χρειάστηκε να γίνει επειγόντως χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδίας για να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Μετά από διαγνωστικά τεστ διαπιστώθηκε ότι έπασχε από μια εκ γενετής πάθηση, μια συγγενής καρδιοπάθεια στην ουσία, όπου η δεξιά αρτηρία που τροφοδοτεί την καρδία ξεκινούσε από το λάθος σημείο, είχε ανώμαλη έκφυση και προκαλούσε τα συμπτώματα αυτά», σημείωσε.

Ο Δρ Σωτηρίου ανέφερε την Τετάρτη στο ΚΥΠΕ, ότι η συγκεκριμένη πάθηση δεν σχετίζεται με το κάπνισμα, τη χοληστερόλη κ.λπ., αλλά είναι εκ γενετής κατάσταση που είναι επιρρεπής για αιφνίδιο θάνατο, και σ' αυτή οφείλονται διάφορα επεισόδια αιφνίδιου θανάτου αθλητών. Γι' αυτό τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, ειδικά σε νεαρούς αθλητές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση