ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα προβλήματα και τις προκλήσεις του ΓεΣΥ συζήτησαν Χριστοδουλίδης - ΟΑΥ

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο ΓεΣΥ «χωρίς ουρές, χωρίς υποσημειώσεις»

ΚΥΠΕ

Ο ρόλος του ΓεΣΥ, η συμβολή του στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, τα προβλήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους, συζητήθηκαν σε συνάντηση την Τρίτη του ανεξάρτητου υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ΟΑΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το επιτελείο του, σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο ΓεΣΥ «χωρίς ουρές, χωρίς υποσημειώσεις».

«Είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ναι, υπάρχουν προβλήματα και στρεβλώσεις. Το περίεργο θα ήταν να μην υπάρχουν προβλήματα σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική μεταρρύθμιση», πρόσθεσε.

Το ζητούμενο, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, «είναι η αντιμετώπιση αυτών των στρεβλώσεων, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στις καταχρήσεις, αλλά και σε άλλες αδυναμίες που παρατηρούνται, αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών».

Από την πλευρά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου, ανέφερε ότι «υπάρχει πλήρης συναντίληψη στο ότι αυτός ο θεσμός κερδήθηκε με δυσκολία, με πολλούς αγώνες και πολλές προσπάθειες».

Ανέφερε ότι υπάρχουν προκλήσεις και πολλά θέματα προς βελτίωση και πρόσθεσε ότι «αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως αιτιάσεις για αλλαγή, ή αλλοίωση της φιλοσοφίας, της αρχιτεκτονικής του συστήματος το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση