ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα στοιχεία αποδοχών του στέλνει στην Επιτροπή Νικόλατου ο Νικόλας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισημαίνει πως έχει αποχωρήσει από το Τάσσος Παπαδόπουλος και συνεπώς δεν έχει σχέση με τις πολιτογραφήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επιστολή προς την ανεξάρτητη επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου η οποία μελετά τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. Στην επιστολή υπογραμμίζει πως σε αντίθεση με ο,τι καταγράφεται στη σελίδα 255 του ενδιάμεσου πορίσματος, δεν προκύπτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τον ίδιο και τον βουλευτή Λεμεσού Πανίκο Λεωνίδου.

Ο ίδιος παραθέτει τα στοιχεία των αποδοχών του από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων για να καταδείξει πως έχει αποχωρήσει από το γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος και δεν γνωρίζει ούτε το πελατολόγιο, αλλά ούτε έχει ασχοληθεί με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Διαβάστε εδώ την επιστολή

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προηγουμένως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε καλέσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο να διαβάσει από το πόρισμα τη σελίδα 225 και στη συνέχεια τη σελίδα 255 όπου στο πόρισμα καταγράφεται σύγκρουση συμφερόντων.

Σε απαντητική ανακοίνωση το ΔΗΚΟ κατέγραψε τα εξής:

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον εκπρόσωπο της, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ διαβάζει με προσοχή τα πορίσματα και εκεί όπου υπάρχουν λανθασμένες αναφορές τις επισημαίνει με αδιάσειστα στοιχεία.

Αυτό αποδεικνύεται από το περιεχόμενο της επιστολής του στην ερευνητική επιτροπή στις 6 Μάϊου 2021, την οποία δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, καμία σύγκρουση συμφερόντων δεν υπάρχει για τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ούτε βεβαίως και προκύπτει οποιοδήποτε ηθικό θέμα, καθώς καμία σχέση δεν είχε με τις πολιτογραφήσεις.

Πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν αποκλειστικά υπεύθυνη για τα παράνομα διαβατήρια είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, η οποία είναι η μόνη που είχε την εξουσία να τα παραχωρεί.

Θυμίζουμε στον κ. Κούσιο ότι είναι η κυβέρνηση που εκπροσωπεί, της οποίας το 52% των διαβατηρίων που ενέκρινε, κρίθηκε παράνομο και ακόμα ένα σημαντικό ποσοστό δεν πληρούσε τα κριτήρια.

Καλά θα κάνει ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Διαπλοκής να διαβάσει ολόκληρα τα πορίσματα για το Συνεργατισμό, για τις παράνομες πολιτογραφήσεις, καθώς και τα πορίσματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ίσως τότε η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να παραδεχτεί τις βαρύτατες ευθύνες της.

Τέλος, αποτελεί θράσος η αναφορά στη διακυβέρνηση του ΔΗΚΟ. Όπως όλοι γνωρίζουν, τα κριτήρια πολιτογράφησης ήταν πολύ αυστηρότερα επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Οι αριθμοί στο πόρισμα της Επιτροπής μιλούν από μόνοι τους:

  • 5 πολιτογραφήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου,
  • 228 επί Δημήτρη Χριστόφια,
  • 6546 επί Νίκου Αναστασιάδη,

από τις οποίες το 52% παράνομες και άλλες τόσες δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

ΥΓ. Η σελίδα 225 στην οποία αναφέρεται ο κ. Κούσιος εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Νίκο Αναστασιάδη και τους Υπουργούς του και όχι το Νικόλα Παπαδόπουλο, καθώς σε αυτήν διαπιστώνεται πως η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ παραβίαζε κάθε έννοια δεοντολογίας και ηθικής, για να εξυπηρετηθούν πελάτες συγκεκριμένων παρόχων και δικηγορικών γραφείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση